Visszatérnek a étkezőkocsik: sör és MÁV-burger vár a Balaton expresszen

HelloVidék   
  Megosztom
Visszatérnek a étkezőkocsik: sör és MÁV-burger vár a Balaton expresszen

Ehetünk és ihatunk is majd a Balatonra közlekedő vonatokon. A hamburger mellé sört is kérhetünk öblítőnek, de alkoholmentes italokat is vásárolhatunk az étkezőkocsikban – írja a borsonline.

Bár egyelőre csak tesztjelleggel, de visszahozzák az étkezőkocsikat a balatoni vonatokra. Az újításokat, melyeket június közepén fognak bevezetni, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be. Már egy ideje hiányzik ez a szolgáltatás a belföldi vasúti közlekedésben, ezért most egy próbaverzióban nyár végéig mindenki élhet a lehetőséggel, aki a magyar tengerre utazik.

A Balaton expresszekben olyan étkezőkocsik közlekednek majd, amelyek a néhány éves szünetet megelőzően jellemzően Bécsbe közlekedtek az EuroCity vonatokban. A szakemberek mindegyik kocsin elvégezték a szükséges műszaki és esztétikai javításokat, a járművek a június közepi forgalomba állásuk előtt alapos külső és belső tisztítást kapnak.

– magyarázta az elnök-vezérigazgató.

Egyelőre csak a Balaton expressz vonatokon lesznek kialakítva étkezőkocsik, melyekből naponta 16 darab – Budapestről 8 darab és vissza is ennyi – indul nyáron.

Előbbiért 390 forintot kérnek majd, míg utóbbit 1290 forintért kóstolhatjuk meg. Az étel- és italválasztékot a MÁV Nosztalgia biztosítja.

Az étkezőkocsi-szolgáltatás újabb érvként szolgálhat arra, hogy a Balaton déli partjára utazók a Balaton expresszeket válasszák.

– mondta Homolya Róbert.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nyaralás

máv

vonat

étkezőkocsi

étkezés

sör

utazás