Visszatérnek a étkezőkocsik: sör és MÁV-burger vár a Balaton expresszen

HelloVidék   
  Megosztom
Visszatérnek a étkezőkocsik: sör és MÁV-burger vár a Balaton expresszen

Ehetünk és ihatunk is majd a Balatonra közlekedő vonatokon. A hamburger mellé sört is kérhetünk öblítőnek, de alkoholmentes italokat is vásárolhatunk az étkezőkocsikban – írja a borsonline.

Bár egyelőre csak tesztjelleggel, de visszahozzák az étkezőkocsikat a balatoni vonatokra. Az újításokat, melyeket június közepén fognak bevezetni, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be. Már egy ideje hiányzik ez a szolgáltatás a belföldi vasúti közlekedésben, ezért most egy próbaverzióban nyár végéig mindenki élhet a lehetőséggel, aki a magyar tengerre utazik.

A Balaton expresszekben olyan étkezőkocsik közlekednek majd, amelyek a néhány éves szünetet megelőzően jellemzően Bécsbe közlekedtek az EuroCity vonatokban. A szakemberek mindegyik kocsin elvégezték a szükséges műszaki és esztétikai javításokat, a járművek a június közepi forgalomba állásuk előtt alapos külső és belső tisztítást kapnak.

– magyarázta az elnök-vezérigazgató.

Egyelőre csak a Balaton expressz vonatokon lesznek kialakítva étkezőkocsik, melyekből naponta 16 darab – Budapestről 8 darab és vissza is ennyi – indul nyáron.

Előbbiért 390 forintot kérnek majd, míg utóbbit 1290 forintért kóstolhatjuk meg. Az étel- és italválasztékot a MÁV Nosztalgia biztosítja.

Az étkezőkocsi-szolgáltatás újabb érvként szolgálhat arra, hogy a Balaton déli partjára utazók a Balaton expresszeket válasszák.

– mondta Homolya Róbert.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

nyaralás

máv

vonat

étkezőkocsi

étkezés

sör

utazás