Autósok, figyelem! Ezen a térképen bármikor megnézheted, hol vannak a traffipaxok

Index   
  Megosztom
Autósok, figyelem! Ezen a térképen bármikor megnézheted, hol vannak a traffipaxok

40 országban, köztük Magyarországon is elindította a Google Maps azt a szolgáltatását, amelyben előre telepített és mobil traffipaxokat valamit a megengedett sebességet jelzi a sofőrök számára - írja az index.hu.

A portál szerint azokat a felhasználók áltak feltöltött adtokat használják majd, mint a Waze - hiszen ez is a Google tulajdonában van. Jelenleg még arról nem tudni semmit, hogy a már bevált és ismert szolgáltatás más funkcióit is át fogják-e tenni a térképes alkalmazásba: mint például a dugók, balesetek jelzése.

Annak viszont örülhetnek a felhasználók, hogy a Googleg Maps jelezni fogja az adott úton megengedett sebességet, épp úgy, ahogy a Waze felületén is látszik. Emellett itt is egy kicsi traffipax ikon fogja mutatni, hogy az útszakaszon várható-e sebességmérés.

A térkép, ahogy eddig is az Android és az iOS felhasználók számára is elérhető lesz, viszont kezdetben csak az Android felhasználók tudnak majd bejelölni balesetet, mérést vagy egyéb közlekedési helyzetet. Azt jó, ha tudjuk, hogy Németországban, Franciaországban vagy Svájcban nem lesz elérhető a szolgáltatás, mivel ott ott a hatályos jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

térkép

traffipax

mérés

autó

utazás

sebesség

sebességmérés