Figyelem, változik a vonatok menetrendje a hétvégén: mutatjuk a részleteket!

Index   
  Megosztom
Figyelem, változik a vonatok menetrendje a hétvégén: mutatjuk a részleteket!

Pünkösdkor változik a vonatok közlekedési rendje: június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden viszont ismét a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok – írja az Index.

A MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket elővételben váltsák meg, lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal. A megnövelt kapacitás és a felkészülés ellenére ugyanis a népszerűbb utazási időpontokban gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket. A vasúttársaság az InterCity-vonatokhoz - a helyfoglalások figyelembevételével - plusz kocsikat kapcsol majd.

A MÁV-START azt is tudatta, hogy a legforgalmasabb Budapest–Debrecen–Záhony vonalon új InterCity vonat is közlekedik Sóstó IC néven, pénteki és vasárnapi menetrend szerint. Az IC a Nyugati pályaudvarról 20:23-kor indul, Debrecenbe 22:52-kor, Nyíregyházára 23:24-kor érkezik meg. Visszaútban Záhonyból 18:35-kor indul, Nyíregyházára 19:25-kor, Debrecenbe 20:01-kor, a Nyugatiba 22:37-kor fut be.

Az InterCity-vonatokon kívül a gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok. A Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre közlekedő Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem pünkösdhétfőn indul. Ez a járat eltérően a többitől, egy speciális, úgynevezett Televonat-jeggyel vehető igénybe, melynek ára Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forint. A Televonat 600 ülőhellyel indul Nyíregyházáról.

Fotó: MTVA/Jászai Csaba

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vonat

ünnep

pünkösd

utazás

tömegközlekedés