Így változik a bakonyi vonatközlekedés: ezeket a megyéket kötik össze

HelloVidék   
  Megosztom
Így változik a bakonyi vonatközlekedés: ezeket a megyéket kötik össze

A szolgáltatási színvonal érezhető javítása érdekében és a Győr–Veszprém és a Győr–Celldömölk–Szombathely vasútvonalon június 14-étől két felújított Jenbacher motorvonat közlekedik egyes járatok esetében. A komfortosabb járműveknek köszönhetően az eddiginél több utasra számít a vasúttársaság, ezáltal csökkenhetnek a dugók Győrben és környékén.

A Jenbacher motorvonatok forgalomba állásáról tartott sajtótájékoztatót Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, helyi országgyűlési képviselő, Simon Róbert Balázs helyi országgyűlési képviselő, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetségének elnöke.

Az utasok szempontjából jelentős változás, hogy a Bz motorvonatokkal és a régi, mozdonnyal vontatott kocsikkal ellentétben a Jenbacher motorvonatok sokkal jobb utazási körülmények biztosítanak. A motorvonatok kényelmes ülésekkel, árnyékolt ablakokkal rendelkeznek, az utastérben légjavító csökkenti a hőmérsékletet. A 49 méter hosszú motorvonat két részből áll, a 136 ülőhely mellett további kb. 80 utas számára biztosított az állóhely, aminek a rövidebb távolságon utazó kirándulók számára van jelentősége. Az utastér teljes hosszban átjárható, korszerű, környezetbarát, zárt rendszerű WC található a járműveken. A dízelmotor nagyobb teljesítményű (419 kW). A fékberendezés korszerű, mágneses sínfékkel kiegészített tárcsafékes rendszerű. Az engedélyezett sebesség 120 km/óra, az össztömege pedig 87,5 tonna. Igény esetén akár két szerelvény is összekapcsolható.

A Jenbacher szerelvény először június 14-én 9:04-kor indul Szombathelyről Celldömölkre. Ezt követően minden nap az alábbi időpontokban indulnak a Jenbacherek:

  • 4:09-kor Bakonyszentlászlóról Győrbe;
  • 9:04-kor Szombathelyről Celldömölkre;
  • 9:40-kor Győrből Celldömölkre;
  • 11:26-kor Celldömölkről Győrbe;
  • 15:44-kor Győrből Veszprémbe;
  • 16:48-kor Celldömölkről Győrbe
  • 19:13-kor Veszprémből Győrbe;
  • 20:40-kor Győrből Szombathelyre;
  • 22:38-kor Győrből Bakonyszentlászlóra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vonat

vonatok

jenbacher motorvonatok