Így változik a bakonyi vonatközlekedés: ezeket a megyéket kötik össze

HelloVidék   
  Megosztom
Így változik a bakonyi vonatközlekedés: ezeket a megyéket kötik össze

A szolgáltatási színvonal érezhető javítása érdekében és a Győr–Veszprém és a Győr–Celldömölk–Szombathely vasútvonalon június 14-étől két felújított Jenbacher motorvonat közlekedik egyes járatok esetében. A komfortosabb járműveknek köszönhetően az eddiginél több utasra számít a vasúttársaság, ezáltal csökkenhetnek a dugók Győrben és környékén.

A Jenbacher motorvonatok forgalomba állásáról tartott sajtótájékoztatót Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, helyi országgyűlési képviselő, Simon Róbert Balázs helyi országgyűlési képviselő, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetségének elnöke.

Az utasok szempontjából jelentős változás, hogy a Bz motorvonatokkal és a régi, mozdonnyal vontatott kocsikkal ellentétben a Jenbacher motorvonatok sokkal jobb utazási körülmények biztosítanak. A motorvonatok kényelmes ülésekkel, árnyékolt ablakokkal rendelkeznek, az utastérben légjavító csökkenti a hőmérsékletet. A 49 méter hosszú motorvonat két részből áll, a 136 ülőhely mellett további kb. 80 utas számára biztosított az állóhely, aminek a rövidebb távolságon utazó kirándulók számára van jelentősége. Az utastér teljes hosszban átjárható, korszerű, környezetbarát, zárt rendszerű WC található a járműveken. A dízelmotor nagyobb teljesítményű (419 kW). A fékberendezés korszerű, mágneses sínfékkel kiegészített tárcsafékes rendszerű. Az engedélyezett sebesség 120 km/óra, az össztömege pedig 87,5 tonna. Igény esetén akár két szerelvény is összekapcsolható.

A Jenbacher szerelvény először június 14-én 9:04-kor indul Szombathelyről Celldömölkre. Ezt követően minden nap az alábbi időpontokban indulnak a Jenbacherek:

  • 4:09-kor Bakonyszentlászlóról Győrbe;
  • 9:04-kor Szombathelyről Celldömölkre;
  • 9:40-kor Győrből Celldömölkre;
  • 11:26-kor Celldömölkről Győrbe;
  • 15:44-kor Győrből Veszprémbe;
  • 16:48-kor Celldömölkről Győrbe
  • 19:13-kor Veszprémből Győrbe;
  • 20:40-kor Győrből Szombathelyre;
  • 22:38-kor Győrből Bakonyszentlászlóra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vonat

vonatok

jenbacher motorvonatok