Ismét lecsap a hidegfront: ideje bekészíteni az esernyőket

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét lecsap a hidegfront: ideje bekészíteni az esernyőket

Ma még az ország északi felén több, délen kevesebb napsütés lehet, napközben 25-30 fokra számíthatunk. Hétvégén viszont megérkezik hazánk fölé a hidegfront, ami heves esőzéseket, viharokat hoz majd magával.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a napsütést főként fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják. Egy-egy jelentéktelen zápor legfeljebb az északkeleti határ mentén fordulhat elő. Az ország északi felén élénk, erős lehet a nyugati szél. Visszatér a kánikula, a friss reggelt követően délután 28-33 fok várható.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a késő délutáni órákban fordulhat elő néhol a nyugati tájakon egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakulhat.

Vasárnapra egy hidegfront érkezhet futó záporokkal, zivatarokkal, északnyugatira forduló széllel. Visszaesik a hőmérséklet, de még így is 24-32 fokra van kilátás. Hétfőn a szeles időben elszórt záporok, néhol zivatarok kialakulhatnak. Délután 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

előrejelzés

eső

vihar

zápor