Végigsöpört az országon a vihar: ismét hatalmas károkat okozott

MTI   
  Megosztom
Végigsöpört az országon a vihar: ismét hatalmas károkat okozott

Országszerte kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, villanyvezetékekhez riasztották a tűzoltókat, a Somogy megyei Lakócsán kidőlt villanyoszlopok miatt szünetel az áramszolgáltatás - közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Lakócsán több villanyoszlop is kidőlt, ezért a faluban átmenetileg nincs áram, ez összesen 275 fogyasztási helyet érint

- tette hozzá a szóvivő. Kitért arra is, hogy eddig országszerte mintegy 80 esetben avatkoztak be a tűzoltók a viharral összefüggésben, szinte minden esetben kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz kellett kivonulni.

Budapesten a III. kerületben a Nánási úton az erős szél kettétört és leszakított egy villanyvezetéket, a Szél utcában pedig egy épület tetejére dőlt fa. A XVII. kerületi Várvíz utcában távközlési kábelre, míg a XI. kerületi Karolina úton egy másik fára zuhant egy-egy fa.

Békés megyében főként Békéscsabáról és Gyuláról kaptak a szokásosnál sokkal több riasztást a tűzoltók. Ott is elsősorban a kidőlt fák okoznak gondot, de Gyulán egy sportlétesítmény tetejét is megbontotta az erős szél.

Zala és Somogy megyében is adott munkát a vihar a tűzoltóknak. Szőkedencsen egy nagy fa dőlt a 7-es főútra, Zalakomáron kidőlt fa zárta el a Rákóczi utcát, Barcson, a Semmelweis utcában pedig az erős szél gyökerestől kifordított egy fenyőt, amely egy ház tetejére dőlt

- közölte Mukics Dániel.

Erre számíthatunk a héten

Az Időkép előrejelzése szerint kedden hajnalban, reggel még délen, délkeleten lehet gyenge eső, zápor, napközben azonban a legtöbb helyen száraz idő valószínű, legfeljebb a keleti határszélen alakulhat ki átmenetileg néhol kisebb zápor. Amire figyelmeztetnek a szakemberek, az az, hogy erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. Továbbra sem kell nagyon hidegre számítanunk, a csúcshőmérséklet 23-27 fok között tetőzhet.

Szerdán visszatér a nyárias idő, mindenhol számíthatunk napos időszakokra, jelentős csapadék sehol sem valószínű, ugyan északkeleten előfordulhat kevés zápor. Továbbra is élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, de a legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakulhat.

Csütörtökön ismét érdemes táskánkba tenni az esernyőt, bár csak egy-egy helyen jósolnak esőt a szakemberek, pénteken már többfelé előfordulhat kisebb zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön szeles lesz az idő, de délutánonként 22 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

hétvége

eső

károk

viharkárok

tűzoltók

katasztrófavédelem