Egyre több autón van ilyen rendszám Magyarországon: mire mennek vele?

infostart.hu   
  Megosztom
Egyre több autón van ilyen rendszám Magyarországon: mire mennek vele?

Idén júniusban a Belügyminisztérium adatai szerint 547 autóval nőtt, így elérte a 12 983-at a környezetkímélő járművekre kiadott zöld rendszámok száma Magyarországon.

2019 első hat hónapjában 3423 járművel bővült az állomány, ami 53 százalékkal magasabb, mint 2018 azonos időszakában. Tisztán elektromos autóból idén eddig 1405 kapott zöld rendszámot, ami 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ezt az ütemet tartva év végére a zöld rendszámos autók száma akár a 17 ezret is meghaladhatja Magyarországon. 2018 június vége óta majdnem megduplázódott, 92 százalékkal nőtt a környezetkímélő gépjárművek száma az országban - írja a villanyautosok.hu.

Átmeneti gyengélkedés után harmadik hónapja növekszik az egy hónap alatt forgalomba helyezett tisztán elektromos járművek száma, júniusban elérve a 272 darabot. Ezzel párhuzamosan az utóbbi hónapokban csökkent a hibridek térnyerése, júniusban csak 275 talált gazdára. Ez a szám márciusban még 365 volt, de még tavaly júniusban is 302 autóra került zöld rendszám.

Területi összehasonlításban júniusban is folytatódott a trend: vidéken egyre több autót helyeznek fogalomba, így csökken a budapesti autók túlsúlya az állományban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

kocsi

közlekedés

utazás

elektromos

elektromos autó

rendszám

parkolás