Egyre több autón van ilyen rendszám Magyarországon: mire mennek vele?

infostart.hu   
  Megosztom
Egyre több autón van ilyen rendszám Magyarországon: mire mennek vele?

Idén júniusban a Belügyminisztérium adatai szerint 547 autóval nőtt, így elérte a 12 983-at a környezetkímélő járművekre kiadott zöld rendszámok száma Magyarországon.

2019 első hat hónapjában 3423 járművel bővült az állomány, ami 53 százalékkal magasabb, mint 2018 azonos időszakában. Tisztán elektromos autóból idén eddig 1405 kapott zöld rendszámot, ami 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ezt az ütemet tartva év végére a zöld rendszámos autók száma akár a 17 ezret is meghaladhatja Magyarországon. 2018 június vége óta majdnem megduplázódott, 92 százalékkal nőtt a környezetkímélő gépjárművek száma az országban - írja a villanyautosok.hu.

Átmeneti gyengélkedés után harmadik hónapja növekszik az egy hónap alatt forgalomba helyezett tisztán elektromos járművek száma, júniusban elérve a 272 darabot. Ezzel párhuzamosan az utóbbi hónapokban csökkent a hibridek térnyerése, júniusban csak 275 talált gazdára. Ez a szám márciusban még 365 volt, de még tavaly júniusban is 302 autóra került zöld rendszám.

Területi összehasonlításban júniusban is folytatódott a trend: vidéken egyre több autót helyeznek fogalomba, így csökken a budapesti autók túlsúlya az állományban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

kocsi

közlekedés

utazás

elektromos

elektromos autó

rendszám

parkolás