Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

HelloVidék   
  Megosztom
Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

Országszerte többtucatnyi útszakaszon változtatta meg a sebességhatárt az elmúlt másfél évben a közútkezelő. A megengedett legnagyobb sebességet számtalan helyen csökkentették, emelésre viszont összesen háromszor volt példa.

A sebességhatárok módosítása a közlekedési törvény szerint több hatóságnak a feladata. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő gyorsforgalmi és főúthálózaton éppen most tartja a forgalmi rend időszakos, ötévenként esedékes felülvizsgálatát. Ezek a vizsgálatok országosan tavaly 750 kilométer, idén pedig több mint 1000 kilométer főutat érintenek – írja a szoljon.hu.

A gyorsforgalmi és főúthálózaton tavaly 19, az idei év első öt hónapjában pedig 10 helyszínen csökkentették a megengedett sebességet - általában üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezés szerint. További ok még a közlekedés biztonságának a növelése, mely szerint kerékpáros átvezetéseknél, autóbusz-megállóhelyek környékén és a fokozott gyalogosforgalommal érintett szakaszokon is csökkentették a megengedett sebességet.

A megengedett legnagyobb sebesség növelése itt történt:

  • tavaly a 46-os számú főút négysávos lakott területi szakaszán, Törökszentmiklóson ismét 70 kilométer/órára növelték a megengedett legnagyobb sebességet.
  • Az idei év első öt hónapjában pedig a 4-es számú főút Szajol és Törökszentmiklós közötti négysávos szakaszán 110 kilométer/órás sebességhatárt vezettek be.
  • A harmadik helyszín a 21-es főút 2×2 sávosra bővült szakasza.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

autó

közlekedés

sebesség

sebességhatár

utazás

kocsi

útszakasz