Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

HelloVidék   
  Megosztom
Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

Országszerte többtucatnyi útszakaszon változtatta meg a sebességhatárt az elmúlt másfél évben a közútkezelő. A megengedett legnagyobb sebességet számtalan helyen csökkentették, emelésre viszont összesen háromszor volt példa.

A sebességhatárok módosítása a közlekedési törvény szerint több hatóságnak a feladata. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő gyorsforgalmi és főúthálózaton éppen most tartja a forgalmi rend időszakos, ötévenként esedékes felülvizsgálatát. Ezek a vizsgálatok országosan tavaly 750 kilométer, idén pedig több mint 1000 kilométer főutat érintenek – írja a szoljon.hu.

A gyorsforgalmi és főúthálózaton tavaly 19, az idei év első öt hónapjában pedig 10 helyszínen csökkentették a megengedett sebességet - általában üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezés szerint. További ok még a közlekedés biztonságának a növelése, mely szerint kerékpáros átvezetéseknél, autóbusz-megállóhelyek környékén és a fokozott gyalogosforgalommal érintett szakaszokon is csökkentették a megengedett sebességet.

A megengedett legnagyobb sebesség növelése itt történt:

  • tavaly a 46-os számú főút négysávos lakott területi szakaszán, Törökszentmiklóson ismét 70 kilométer/órára növelték a megengedett legnagyobb sebességet.
  • Az idei év első öt hónapjában pedig a 4-es számú főút Szajol és Törökszentmiklós közötti négysávos szakaszán 110 kilométer/órás sebességhatárt vezettek be.
  • A harmadik helyszín a 21-es főút 2×2 sávosra bővült szakasza.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

autó

közlekedés

sebesség

sebességhatár

utazás

kocsi

útszakasz