Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

HelloVidék   
  Megosztom
Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

Országszerte többtucatnyi útszakaszon változtatta meg a sebességhatárt az elmúlt másfél évben a közútkezelő. A megengedett legnagyobb sebességet számtalan helyen csökkentették, emelésre viszont összesen háromszor volt példa.

A sebességhatárok módosítása a közlekedési törvény szerint több hatóságnak a feladata. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő gyorsforgalmi és főúthálózaton éppen most tartja a forgalmi rend időszakos, ötévenként esedékes felülvizsgálatát. Ezek a vizsgálatok országosan tavaly 750 kilométer, idén pedig több mint 1000 kilométer főutat érintenek – írja a szoljon.hu.

A gyorsforgalmi és főúthálózaton tavaly 19, az idei év első öt hónapjában pedig 10 helyszínen csökkentették a megengedett sebességet - általában üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezés szerint. További ok még a közlekedés biztonságának a növelése, mely szerint kerékpáros átvezetéseknél, autóbusz-megállóhelyek környékén és a fokozott gyalogosforgalommal érintett szakaszokon is csökkentették a megengedett sebességet.

A megengedett legnagyobb sebesség növelése itt történt:

  • tavaly a 46-os számú főút négysávos lakott területi szakaszán, Törökszentmiklóson ismét 70 kilométer/órára növelték a megengedett legnagyobb sebességet.
  • Az idei év első öt hónapjában pedig a 4-es számú főút Szajol és Törökszentmiklós közötti négysávos szakaszán 110 kilométer/órás sebességhatárt vezettek be.
  • A harmadik helyszín a 21-es főút 2×2 sávosra bővült szakasza.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

autó

közlekedés

sebesség

sebességhatár

utazás

kocsi

útszakasz