Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

HelloVidék   
  Megosztom
Változtak a sebességhatárok a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell!

Országszerte többtucatnyi útszakaszon változtatta meg a sebességhatárt az elmúlt másfél évben a közútkezelő. A megengedett legnagyobb sebességet számtalan helyen csökkentették, emelésre viszont összesen háromszor volt példa.

A sebességhatárok módosítása a közlekedési törvény szerint több hatóságnak a feladata. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő gyorsforgalmi és főúthálózaton éppen most tartja a forgalmi rend időszakos, ötévenként esedékes felülvizsgálatát. Ezek a vizsgálatok országosan tavaly 750 kilométer, idén pedig több mint 1000 kilométer főutat érintenek – írja a szoljon.hu.

A gyorsforgalmi és főúthálózaton tavaly 19, az idei év első öt hónapjában pedig 10 helyszínen csökkentették a megengedett sebességet - általában üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezés szerint. További ok még a közlekedés biztonságának a növelése, mely szerint kerékpáros átvezetéseknél, autóbusz-megállóhelyek környékén és a fokozott gyalogosforgalommal érintett szakaszokon is csökkentették a megengedett sebességet.

A megengedett legnagyobb sebesség növelése itt történt:

  • tavaly a 46-os számú főút négysávos lakott területi szakaszán, Törökszentmiklóson ismét 70 kilométer/órára növelték a megengedett legnagyobb sebességet.
  • Az idei év első öt hónapjában pedig a 4-es számú főút Szajol és Törökszentmiklós közötti négysávos szakaszán 110 kilométer/órás sebességhatárt vezettek be.
  • A harmadik helyszín a 21-es főút 2×2 sávosra bővült szakasza.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

autó

közlekedés

sebesség

sebességhatár

utazás

kocsi

útszakasz