Óvatosan a fürdőzéssel: egy nap alatt 6 embert mentettek ki a Balatonból

Index   
  Megosztom
Óvatosan a fürdőzéssel: egy nap alatt 6 embert mentettek ki a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai július 20-án, szombaton négy esetben összesen hat személyt mentettek ki a tóból: a strandolók szörffel, vízibiciklivel és SUP deszkákkal nem tudtak volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni - írja a rendőrség közleménye alapján az Index.

A közleményben arra hívta fel a rendőrség a figyelmet, hogy a vízen és a vízben rendkívül fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, ugyanis a veszélyhelyzet rendkívül gyorsan kialakulhat.

Nem árt tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint a vitorláshajók kivételében nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

Azt kéri a rendőrség, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt észlelnek, a bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tehetik meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

rendőrség

vízirendőrség

vízirendészet

mentés

szörf

vízibicikli

viharjelzés

sup deszka

biztonság