Óvatosan a fürdőzéssel: egy nap alatt 6 embert mentettek ki a Balatonból

Index   
  Megosztom
Óvatosan a fürdőzéssel: egy nap alatt 6 embert mentettek ki a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai július 20-án, szombaton négy esetben összesen hat személyt mentettek ki a tóból: a strandolók szörffel, vízibiciklivel és SUP deszkákkal nem tudtak volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni - írja a rendőrség közleménye alapján az Index.

A közleményben arra hívta fel a rendőrség a figyelmet, hogy a vízen és a vízben rendkívül fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, ugyanis a veszélyhelyzet rendkívül gyorsan kialakulhat.

Nem árt tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint a vitorláshajók kivételében nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

Azt kéri a rendőrség, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt észlelnek, a bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon tehetik meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

rendőrség

vízirendőrség

vízirendészet

mentés

szörf

vízibicikli

viharjelzés

sup deszka

biztonság