Történelmi pillanat: felújítják az ország egyik leglepukkantabb vasúti állomását

HelloVidék   
  Megosztom
Történelmi pillanat: felújítják az ország egyik leglepukkantabb vasúti állomását

A miskolci Tiszai pályaudvaron folytatják az utasperonok felújítását. A vasúttársaság az 1960-as években épült betonszerkezetű perontetőket 2016-től folyamatosan újítja fel. Legelőször a „D” perontető készült el 2016-ban, ezt követte a „C” peron 2017-ben, idén pedig az állomásfelújítási program keretében az utolsó, „B” perontető is megújul.

Az első ütemben augusztus 30-ig a peron „B” felén dolgoznak, a második fázis várhatóan augusztus 31-től október 30-ig tart, ekkor a peron „A” felét zárják le az utasforgalom elől és újítják fel. A munkák során a perontető pilléreit, a megrepedezett födémszerkezetet megerősítik, a hibákat kijavítják, a felülettisztítást homokszórással végzik, majd lefestik a perontetőt. Rugalmas és hatékony szigetelés készül a tetőfelületre, a vízelvezetés rendszere is új lesz. A jelenlegi peronvilágítást is korszerűsítik, mint ahogyan a peronon lévő utastájékoztató berendezéseket.

A peron felújításának beruházója a MÁV Zrt., kivitelezője a MÁV FKG Kft, a beruházás 252 millió forintba kerül. A fejlesztés eredményeként Miskolc-Tiszai pályaudvar mindhárom perontetője egységes megjelenéssel, a kor elvárásainak megfelelő tájékoztató rendszerekkel felszerelve az utasok kényelmét szolgálja.

A vasúttársaság az utas áramlásoknak megfelelően átszervezte a vonatok érkezési és indulási vágányait, a menetrendszerű vonatközlekedés biztosítása érdekében. A karbantartási munkák ideje alatt vonatkésések nem várhatók.

Fotó: MÁV

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

máv

peron

miskolc

vonat

miskolc-tiszai

tiszai pályaudvar

állomás

megálló

pályaudvar