Hatalmas pusztítást végzett a vihar: 900-szor riasztották a katasztrófavédelmet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hatalmas pusztítást végzett a vihar: 900-szor riasztották a katasztrófavédelmet

A vasárnapi vihar következtében keletkezett károk felszámolásához néhány órán belül országszerte összesen több mint kilencszáz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit, akiknek főként kidőlt fák, leszakadt vezetékek, megrongált tetőszerkezetek és elöntött pincék adtak munkát – írja a Propeller.hu.

A Mávinform azt írta közleményében, a vasárnapi viharban kidőlt fákat eltávolították a sínekről, a felsővezeték-rendszereket helyreállították, megvizsgálták, így a legtöbb vonalon biztonságos és menetrendszerű a vasúti közlekedés - közölte MTI.

A szobi vonalon például a Dömösi átkelés megállóhelynél a hordalékot még el kell távolítani az egyik pályatestről. Nagymaros és Szob között emiatt továbbra is egyvágányos a közlekedés. A szobi vonatok menetideje hétfőn napközben 15-20 perccel hosszabb lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

időjárás

károk

vonat

közlekedés

szob

dömös

katasztrófavédelem