Ki nem találnád, hol a legmagasabb az ittas vezetések száma: mutatjuk a listát!

24.hu   
  Megosztom
Ki nem találnád, hol a legmagasabb az ittas vezetések száma: mutatjuk a listát!

Az egy főre jutó ittas vezetések száma Somogybabodon a legnagyobb, Budapesten a II. kerület vezet, az év első félévben összesen tízezer esetben intézkedtek a rendőrök alkoholfogyasztás miatt a sofőrökkel szemben. Az ittas vezetésről szóló adatok alapján kiderül, hogy az ország mely részein buknak le legtöbbször az ittas sofőrök.

Majdnem minden tizedik lakosra jutott egy ittas vezetés az év első felében Somogybabodon, derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság adataiból – írja a 24.hu. A 476 lakosú somogyi faluban 28 esetben intézkedtek a rendőrök ittas vezetés bűncselekménye miatt, és 16-szor ittas vezetés szabályszegés miatt, vagyis összesen 44-szer jártak el ilyen ügyben.

Ez a szám igen magasnak számít, hiszen miközben szinte minden tizedik lakosra jut egy eset, a magyar ranglistán második Kékkúton háromnál kisebb ez az arányszám, és ez mindössze két esetet jelent a 75 lakosú káli-medencei településen. A harmadik helyezett a Veszprém megyei Paloznak, itt 546 lakosra jutott tizennégy ügy. Mivel Somogybabod ad otthont Európa legnagyobb terepjárós eseményének, a Babod Offroad Fesztiválnak, Paloznak pedig a jazzpikniktől a DJ a szőlőben nevű eseményig számos programot kínál, valószínűsíthető, hogy e rendezvények résztvevői miatt kerültek ezek a települések az élmezőnybe.

Az idei évre is jellemző volt, hogy a fesztivál ideje alatt a településen megnőtt a gépkocsiforgalom, elsősorban a rendezvény résztvevői és az oda látogatók miatt. Ezzel párhuzamosan a nyári idegenforgalmi szezonban is emelkedik az átmenő forgalom az érintett útszakaszon. A fenti tényezők közrehatásának arányában az ittas vezetés miatt indított eljárások száma is megnövekedett.

- nyilatkozott a magas ittas vezetőszámról a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 2019 első félévi statisztikai adatok alapján az ittas járművezetéssel kapcsolatos jogsértések nagy része 2019. júniusi rendezvényekhez voltak köthetők Paloznak térségében. Fontos kiemelni, hogy a fenti jogsértések miatti rendőri intézkedések jellemzően nem a település belterületén történtek, hanem a település határában húzódó 71-es számú főúton, továbbá a főút és a kemping közötti összekötő úton.

- mondták el a Veszprém megyei rendőrök a paloznaki tapasztalatokról.

Az abszolút számokat tekintve értelemszerűen nem versenyképesek a kistelepülések a vidéki nagyvárosokkal szemben. Az alábbi Top 10-es lista a január 1. és június 30. között az egyes településeken rögzített „járművezetés ittas állapotban” bűncselekmények és „ittas vezetés” szabályszegések ORFK-összesítése alapján készült.

  1. Szeged
  2. Győr
  3. Kecskemét
  4. Pécs
  5. Debrecen
  6. Sopron
  7. Miskolc
  8. Kaposvár
  9. Nyíregyháza
  10. Kiskunfélegyháza

A megyei bontás azt mutatja, hogy Somogyban regisztráltak a legtöbb ittas vezetéssel kapcsolatos szabálysértést és bűncselekményt, ez azt jelenti, hogy itt jut a legtöbb eset egy emberre. Somogy után Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun megye következik, alig lemaradva a listavezetőtől.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ittas vezetés

bűncselekmény

szabályszegés

rendőrség

vezetés

autó

közlekedés