Bekeményít a rendőrség: 1500 gyorshajtót büntetnek meg minden nap

HelloVidék   
  Megosztom
Bekeményít a rendőrség: 1500 gyorshajtót büntetnek meg minden nap

Látványosan növekszik a rendőrség által kiszabott bírságösszeg, soha ilyen magas értékben nem küldtek szét csekkeket a gyorshajtóknak, mint 2019 első felében. Naponta közel 1500 darab bírságot szab ki az ORFK, mindezt úgy, hogy a VÉDA készülékei rendszeresen elromlanak - írja a vezess.hu.

A portál úgy tudja, hogy az év első felében akkora összegben postáztak csekkeket a rendőrök az autósoknak, mint soha korábban. 2019 első felében 9 393 095 000 forint közigazgatási bírság kiszabására került sor, míg tavaly ez az összeg 8 525 715 000 forint, tavalyelőtt pedig 6 489 685 000 forint volt az év azonos időszakában. Ezeknek a bírságoknak több mint a 99 százaléka gyorshajtás miatt került postázásra, és bár előfordulnak a szupertraffipaxok által lefotózott piros lámpán, vagy éppen a vasúti átkelőn rosszkor áthajtók megbírságolása is, azok elenyésző mennyiségben vannak a gyorshajtók számához képest.

A portál azt is megírja, hogy a meghibásodási statisztikák szerint a szupertraffipaxok működése nem atombiztos, ugyanis 2019 első hat hónapjában összesen 198 javítást kellett rajtuk végezni, mindezt 182 nap alatt. A 365 fixen telepített és 160 mobil készülékből álló rendszer eddigi működése alatt stabilan hozza ezt a szintet: több meghibásodás történt mint ahány nap volt, ugyanis 411 javítást kellett végezni rajtuk 2018-ban, 804 javítást 2017-ben, 497 javítást 2016-ban.

A javítások jellemzően az alábbi meghibásodásokból adódóan voltak szükségesek: a fix telepítésű KKEP-k esetében kategorizáló lézer, ipari számítógép, kamera, switch és UPS; míg a változtatható helyű KKEP-k esetében tápcsatlakozó, LAN-csatlakozó, belső akkumulátor és érintőképernyő miatt

– közölte a hibákról a rendőrség.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

autó

vezetés

utazás

rendőrség

bírság

gyorshajtás

sebességmérés

szupertraffipax