Fontos változások a vidéki közlekedésben: itt az új menetrend!

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változások a vidéki közlekedésben: itt az új menetrend!

Augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-től ismét az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek.

Augusztus 30-án, pénteken még a tanítási szünetes, hét utolsó munkanapja, 31-én szombaton a szabadnapokon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Szeptember 1-én vasárnap, a munkaszüneti, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző napnak, 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között - helyközi utazáskor - 90%-os bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50%-os menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő csak az oktatási azonosító számot feltüntetni. Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítési partnereinknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

A Volán kéri utasaikat, hogy az utazásuk előtt minden esetben tájékozódjanak a VOLÁNBUSZ és a Közlekedési Központok honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről.

Új menetrendek:

A kedvezményekkel kapcsolatos részletes információk az alábbi linken érhető el.

Fotó: MTI/Varga György

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

változás

közlekedés

menetrend

iskola

utazás

busz

volán

módosulás