Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

HelloVidék   
  Megosztom
Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával folytatódik a 22 éve megkezdett Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció. Az autósok 2019. szeptember 23. és 27. között Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden találkozhatnak a járművek környezetvédelmi állapotát ellenőrző méréseket végző szakemberekkel.

A környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára és a mobilitás új értelmezésére hívja fel a figyelmet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés lehetővé teszi a hazai gépkocsi-állomány átlagos környezetvédelmi állapotának, az állapot változásának folyamatos vizsgálatát és értékelését is – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

A szakemberek az Akció keretében öt napon keresztül, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken végeznek közúti méréseket.

Jelentős szennyezés-csökkentési lehetőség rejlik a gépkocsik műszaki állapotának javításában: a járműállomány jobb környezetvédelmi mutatói mérséklik a környezeti terhelést, javítják a levegő minőségét. A hagyományosan az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan megszervezett Akció elsődleges célja a szemléletformálás. A minisztérium arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek oda járműveik megfelelő állapotára, az előírások betartására, és működjenek együtt a hatósági kollégákkal.

Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

autó

gépkocsi

energiatakarékos

szennyezés

közlekedés

mérés

budapest

debrecen

győr

szeged