Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

HelloVidék   
  Megosztom
Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával folytatódik a 22 éve megkezdett Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció. Az autósok 2019. szeptember 23. és 27. között Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden találkozhatnak a járművek környezetvédelmi állapotát ellenőrző méréseket végző szakemberekkel.

A környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára és a mobilitás új értelmezésére hívja fel a figyelmet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés lehetővé teszi a hazai gépkocsi-állomány átlagos környezetvédelmi állapotának, az állapot változásának folyamatos vizsgálatát és értékelését is – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

A szakemberek az Akció keretében öt napon keresztül, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken végeznek közúti méréseket.

Jelentős szennyezés-csökkentési lehetőség rejlik a gépkocsik műszaki állapotának javításában: a járműállomány jobb környezetvédelmi mutatói mérséklik a környezeti terhelést, javítják a levegő minőségét. A hagyományosan az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan megszervezett Akció elsődleges célja a szemléletformálás. A minisztérium arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek oda járműveik megfelelő állapotára, az előírások betartására, és működjenek együtt a hatósági kollégákkal.

Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

autó

gépkocsi

energiatakarékos

szennyezés

közlekedés

mérés

budapest

debrecen

győr

szeged