Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

HelloVidék   
  Megosztom
Felmérik az autók környezetvédelmi állapotát: ezekben a városokban lesznek mérések!

Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával folytatódik a 22 éve megkezdett Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció. Az autósok 2019. szeptember 23. és 27. között Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden találkozhatnak a járművek környezetvédelmi állapotát ellenőrző méréseket végző szakemberekkel.

A környezetbarát, energiatakarékos gépkocsihasználat fontosságára és a mobilitás új értelmezésére hívja fel a figyelmet a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés lehetővé teszi a hazai gépkocsi-állomány átlagos környezetvédelmi állapotának, az állapot változásának folyamatos vizsgálatát és értékelését is – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében.

A szakemberek az Akció keretében öt napon keresztül, Budapesten, Debrecenben, Győrben és Szegeden, naponta változó helyszíneken végeznek közúti méréseket.

Jelentős szennyezés-csökkentési lehetőség rejlik a gépkocsik műszaki állapotának javításában: a járműállomány jobb környezetvédelmi mutatói mérséklik a környezeti terhelést, javítják a levegő minőségét. A hagyományosan az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan megszervezett Akció elsődleges célja a szemléletformálás. A minisztérium arra kéri a közlekedőket, hogy figyeljenek oda járműveik megfelelő állapotára, az előírások betartására, és működjenek együtt a hatósági kollégákkal.

Fotó: MTI Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

környezetvédelem

autó

gépkocsi

energiatakarékos

szennyezés

közlekedés

mérés

budapest

debrecen

győr

szeged