Rekordgázolások: több ezer embert ütöttek el tavaly

HelloVidék   
  Megosztom
Rekordgázolások: több ezer embert ütöttek el tavaly

Két hónapra eltiltott a rendőrség a vezetéstől egy autóst, aki nem adta meg az elsőbbséget egy gödi zebránál egy idős férfinak. Baleset szerencsére akkor nem történt, de a rendőrség rendszeresen figyeli az ilyen és az ehhez hasonló eseteket. A gyalogosgázolások száma ugyanis nagyon magas: tavaly több, mint 2500 embert ütöttek el az utakon - számolt be róla az ATV.

Ahogy a portál írja a fővárosban gázolt el egy autós egy 54 éves asszonyt Budapesten, a péceli úton egy kijelölt gyalogátkelőhelyen. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni.

Hogy felhívják a súlyos balesetekre a figyelmet, kifejezetten balesetmegelőzési céllal tett közzé október elején a rendőrség egy videót egy szerencsés kimenetelű miskolci gázolásról.

Autóbalesetet okozó autós a balesetet megelőzően is szabálytalankodott már, hiszen átment már egy olyan zebrán, amikor a gyalogos már lelépett a zebrára, ekkor ugye nem szabadna neki tovább mennie, elsőbbséget kell biztosítania és hát a mellette lévő sávban lévő autós meg is állt é tovább hajtott és a következő gyalogátkelőnél megtörtént az ütközés

- mondta Janasoczki Attila a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. De kitért arra is, hogy az autósoknak mindig úgy kell megközelíteniük a gyalogátkelőhelyeket a KRESZ szerint, hogy biztonságosan meg tudjanak állni, viszont ez a gyakorlatban sokszor nem sikerül.

Nagyon sok gyalogos úgy van vele, hogy a zebrán alapvetően elsőbbsége van, ezért ő lelép, teljesen mindegy, hogy jön-e autó, vagy nem jön autó. Ez így azért nem száz százalékosan igaz, érdemes ezért gyalogosként megfontolni, hogy ha egy autó elé lelépünk, akkor minden esetben mi fogjuk a rövidebbet húzni

- nyilatkozta az ATV Híradójának Gál Tamás, a bpiautosok.hu társalapítója.

Ősszel egyre veszélyesebb lehet a gyalogos közlekedés, hiszen a telefonok mellett előkerülnek az esernyők, kapucnik is, amelyek a gyalogosok számára is holtteret képezhetnek. Éppen ezért érdemes minél körültekintőbben közlekedni. A telefonokat pedig eltenni addig, míg áthaladunk a zebrán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyalogos

rendőr

gázolás

gyalogos. közlekedés