Gigaberuházásra készül a Volán: közel ezer járművel bővülhet a flottájuk

Világgazdaság   
  Megosztom
Gigaberuházásra készül a Volán: közel ezer járművel bővülhet a flottájuk

Rohamtempóban, például járműbeszerzéssel készül az állami tulajdonú társaság a buszos piac liberalizációjára. Újabb csaknem ezer – pontosan 943 – busz beszerzését készíti elő a Volánbusz Közlekedési Zrt. szakmai körökben megjelent információk szerint. A szokatlanul nagy volumenről szóló tendert várhatóan több körben írják majd ki, sikeres lezárulásuk esetén a következő években összesen csaknem 1600 járművel frissülhet az állami busztársaság flottája - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, a tervek szerint jövőre szeretnék, ha 638 busz jövőre már forgalomba is áll. Amit még lehet tudni az új járművekről az az, hogy minden jármű légkondicionált lesz, megfelel majd a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, valamint a távolsági és a turistajáratokon wifi is lesz.

A nyáron megindított közbeszerzéseknek köszönhetően 638 korszerű busszal újul meg 6700 egységből álló flotta. Ezek legkorábban jövő év második felétől közlekedhetnek. Az érintett pályázatok egy része már megjelent, további három még tart. Hamarosan megindul az eljárás a turistabusz kategóriában is. Egy elektromos busz beszerzése zajlik, amelyet a jövőben továbbiak követhetnek

- tájékoztatta a társaság a Világgazdaságot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

volán

volánbusz

flotta

buszok

közlekedés

beruházás