Gigaberuházásra készül a Volán: közel ezer járművel bővülhet a flottájuk

Világgazdaság   
  Megosztom
Gigaberuházásra készül a Volán: közel ezer járművel bővülhet a flottájuk

Rohamtempóban, például járműbeszerzéssel készül az állami tulajdonú társaság a buszos piac liberalizációjára. Újabb csaknem ezer – pontosan 943 – busz beszerzését készíti elő a Volánbusz Közlekedési Zrt. szakmai körökben megjelent információk szerint. A szokatlanul nagy volumenről szóló tendert várhatóan több körben írják majd ki, sikeres lezárulásuk esetén a következő években összesen csaknem 1600 járművel frissülhet az állami busztársaság flottája - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, a tervek szerint jövőre szeretnék, ha 638 busz jövőre már forgalomba is áll. Amit még lehet tudni az új járművekről az az, hogy minden jármű légkondicionált lesz, megfelel majd a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, valamint a távolsági és a turistajáratokon wifi is lesz.

A nyáron megindított közbeszerzéseknek köszönhetően 638 korszerű busszal újul meg 6700 egységből álló flotta. Ezek legkorábban jövő év második felétől közlekedhetnek. Az érintett pályázatok egy része már megjelent, további három még tart. Hamarosan megindul az eljárás a turistabusz kategóriában is. Egy elektromos busz beszerzése zajlik, amelyet a jövőben továbbiak követhetnek

- tájékoztatta a társaság a Világgazdaságot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

volán

volánbusz

flotta

buszok

közlekedés

beruházás