Sarkvidéki hideg tarolja le az országot: ekkor ér véget a vénasszonyok nyara

HelloVidék   
  Megosztom
Sarkvidéki hideg tarolja le az országot: ekkor ér véget a vénasszonyok nyara

Lassan véget ér a vénasszonyok nyara, jelentős lehűlés érkezhet október végén - írja az Időkép.

Ahogyan arról a portál is megemlékezett, az októbert eddig igazi vénasszonyok nyara jellemezte: nemcsak sok napsütés volt, hanem a helyenként 25 fok feletti hőmérséklet sem volt ritka. Hamarosan azonban vége lehet az októberi nyárnak, mivel a középtávú előrejelzések lehűlést jósolnak. Ezen lehűlésért főként a sarkkör környékéről érkező hideg a felelős, mely felváltja október végén a jelenlegi mediterrán eredetű, enyhe időjárást.

A hónap vége felé egyre gyakoribb lesz a köd és a reggeli pára, sőt egyes területeken napközben is tartós lesz a köd. Ahol alacsony szintű rétegfelhőzet vagy köd alakul ki napközben, ott 10-15 fok között alakulhat a nappali csúcshőmérséklet. Ezzel ellentétben a naposabb területeken megközelítheti a 20 fokot a napi csúcshőmérséklet.

A nagy lehűlés alig egy héten belül, október 28-a környékén érkezhet, melyet erős északi szél kísér majd. A hónap utolsó napjaiban már 15 fok alá csökken a hőmérséklet és visszatérnek a reggeli fagyok. A lehűlést csapadék is kísérheti, de annak a mennyisége még bizonytalan. Ez a hűvös, őszi idő november első napjaiban is kitart majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

nyár

ősz

lehűlés