Sarkvidéki hideg tarolja le az országot: ekkor ér véget a vénasszonyok nyara

HelloVidék   
  Megosztom
Sarkvidéki hideg tarolja le az országot: ekkor ér véget a vénasszonyok nyara

Lassan véget ér a vénasszonyok nyara, jelentős lehűlés érkezhet október végén - írja az Időkép.

Ahogyan arról a portál is megemlékezett, az októbert eddig igazi vénasszonyok nyara jellemezte: nemcsak sok napsütés volt, hanem a helyenként 25 fok feletti hőmérséklet sem volt ritka. Hamarosan azonban vége lehet az októberi nyárnak, mivel a középtávú előrejelzések lehűlést jósolnak. Ezen lehűlésért főként a sarkkör környékéről érkező hideg a felelős, mely felváltja október végén a jelenlegi mediterrán eredetű, enyhe időjárást.

A hónap vége felé egyre gyakoribb lesz a köd és a reggeli pára, sőt egyes területeken napközben is tartós lesz a köd. Ahol alacsony szintű rétegfelhőzet vagy köd alakul ki napközben, ott 10-15 fok között alakulhat a nappali csúcshőmérséklet. Ezzel ellentétben a naposabb területeken megközelítheti a 20 fokot a napi csúcshőmérséklet.

A nagy lehűlés alig egy héten belül, október 28-a környékén érkezhet, melyet erős északi szél kísér majd. A hónap utolsó napjaiban már 15 fok alá csökken a hőmérséklet és visszatérnek a reggeli fagyok. A lehűlést csapadék is kísérheti, de annak a mennyisége még bizonytalan. Ez a hűvös, őszi idő november első napjaiban is kitart majd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

nyár

ősz

lehűlés