Te melyik halat szereted a legjobban? Szavazz!

HelloVidék   
  Megosztom
Te melyik halat szereted a legjobban? Szavazz!

Szavazás kezdődött a 2020-as év haláról. A Magyar Haltani Társaság most is három őshonos fajt állított jelöltként, melyek közül kettő fogható, egy védett.

A jelöltek:

  • Egyik jelölt az álló- és lassú folyású vizeket kedvelő csuka, melyre főként a vízi növényzetben gazdag vizekben lehet számítani, hiszen lesből támadó ragadozóként itt talál magának megfelelő rejtekhelyet, ahonnan áldozatára ronthat. Hatalmas szájáról és egészen hátul elhelyezkedő hátúszójáról könnyen felismerhető.
  • Másik jelölt, a szintén ragadozó süllő ugyancsak széles körben elterjedt, de érzékeny faj. Jelentős állományai élnek közepes és nagyobb folyóinkban és tavainkban, de az iszapos medrű, oldott oxigénben szegény vizeket nem kedveli. Jellegzetessége a két hátúszó, a többnyire elmosódó, sötét harántsávokba rendeződő mintázat, valamint a nagy, szem alá benyúló száj, amelyben a többi közül kiemelkedő ebfogak is vannak.
  • Harmadik jelölt az erősebb áramlású, oxigéndús vizeket kedvelő német bucó. Ez a hal bennszülött faja a Duna vízrendszerének. Itt alakult ki, és ma is csupán a Dunában és a Vardarban, valamint ezek mellékfolyóinak vízrendszerében él, ezért fokozott védelmet élvez. Nagyon nyúlánk áramvonalas teste lehetővé teszi, hogy sodrással szemben a mederfenékhez lapulva a görgetett hordalékból is kiválogassa a táplálékul szolgáló gerinctelen állatokat.

A szavazatokat 2019. december 31-én déli 12 óráig várják a haltani társaság honlapján. A jelölési elveknek megfelelően mindhárom faj őshonos vizeinkben, továbbá van közöttük védett és fogható faj is. Ha pedig nem akarod kivárni a hivatalos végeredményt, itt a HelloVidéken is indítunk egy - ismételjük, NEM HIVATALOS - szavazást:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hal

év hala

süllő

csuka

német bucó