Elkeserítő helyzet: hatalmas problémát jelent a buszjáratok kimaradása Győrben

HelloVidék   
  Megosztom
Elkeserítő helyzet: hatalmas problémát jelent a buszjáratok kimaradása Győrben

A szeptemberi iskolakezdet óta városszerte több száz buszjárat esett ki a győri tömegközlekedésből. Attól különösen kritikus a helyzet, hogy szinte kivétel nélkül a reggeli és délutáni csúcsidőben nem érkeztek, érkeznek a buszok az utasokért, mivel értelemszerűen ilyenkor van szükség egyszerre a legtöbb buszra és buszvezetőre - írja a kisalfold.hu.

Ahogy a portál írja, a reggeli csúcsban járatonként akár 2-3 busz is kimarad. Erről egy olvasó levele is tanúskodik:

Az egyik hétfőn Révfaluból, a Bácsai útról indultunk volna reggel a 11-es busszal a Gárdonyi iskolába. Mivel a 7:09-es járatra számtalanszor nem fértünk fel, így azt meg se próbáltuk elérni. A 7.16-os nem érkezett, ezek után felhívtam a diszpécserszolgálatot, ahol közölték: a 7:24-esre is hiába várok, azt sem indítják, legközelebb 7:44-kor érkezik majd busz. Erre mondtam, hogy 7:45-re kellene érkeznünk az iskolába, ami 1 perc alatt lehetetlen, emiatt taxit kell hívnom. Tudatták velem, hogy a taxiköltségemet sem állják, ami 2000 forint volt. A szeptember óta fennálló helyzet mit sem változott, a reggeli buszkimaradások okozta idegeskedést kerülvén, amíg az időjárás engedi, gyalog járunk iskolába. De mi lesz utána?

- meséli egy felháborodott édesanya, Beyer Ildikó.

Nem egyedi eset ez a városban. A Volánbusz adatai szerint a tanév kezdetétől szeptember 24-ig 680 buszra vártak hiába. Ez az összes járatnak (27 981) a 2,43 százaléka.

A CITY busz ingyenesen használható járatai "dőltek ki" legtöbbször a menetrendből, összesen 123 alkalommal. A többi vonalcsoportnál a 9-es, a 19-es és a 29-es buszok okoztak leginkább fejfájást az utasoknak. A három járat összesen 108 alkalommal maradt ki 24 nap alatt. A 22-es, a 22A, a 22B és 22Y járatok 94, a 14-es és 14B járatok 88, a 11-es és 11Y járatok 74 alkalommal hagyták cserben az utasokat.

A portál kérdezte a Volánbuszt is a témával kapcsolatban, ők pedig feladat-ellátási nehézségekkel magyarázták a győri buszjáratok kiesését. Mindenki tisztában van vele a városban, hogy hatalmas szükság lenne buszvezetőkre, hiszen hiány van belőlük a városban. Az ÉNYKK éveken át reklámozta, hogy „ösztöndíjjal” támogatja a sofőrképzésben részt vevőket, de még ennek ellenére is alig akad utánpótlás. Ráadásul ezek a képzések még most is nyitottak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

buszok

buszozás

utazás

győr