Gigabírságokat osztogat a vasút: van, aki már közel 10 millióval lóg a MÁV-nak

Világgazdaság   
  Megosztom
Gigabírságokat osztogat a vasút: van, aki már közel 10 millióval lóg a MÁV-nak

A MÁV-Start Zrt. jegyvizsgálói az idei harmadik negyedévig 238,5 millió forint bírságot szabtak ki, ebből az utasok eddig 71,8 millió forintot fizettek meg - írja a Világgazdaság.

A MÁV arról tájékoztatta a lapot, hogy a tíz legtöbbet bliccelő embert személyenként több mint kétszázszor büntették meg. Van olyan utas, aki már több mint hatszázszor bliccelt. A vasúttársaság közlése szerint a legtöbb tartozással rendelkező utastól már 9,5 milliót követel a MÁV.

A MÁV gyakorlata szerint az számít bliccelőnek, aki jegy nélkül száll fel a vonatra és a jegyvizsgálónál sem vált menetjegyet, de azokat is ebbe a körbe sorolják, akik jogosulatlanul vesznek igénybe kedvezményt. A jogosulatlan kedvezménnyel történő utazás tavaly 37 ezer alkalommal fordult elő, ám a MÁV szerint ez az adat természetesen csak arra vonatkozik, akiknél fény derült a szabálytalanságra a jegyvizsgálatkor, tehát ez a szám még nagyobb lehet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

vasút

jegyvizsgáló

menetjegy

jegyvásárlás

bliccelés

tartozás

bírság