Fokozatos lehűlés jön: esőre, szélviharra is készülhetünk a 47. héten

MTI   
  Megosztom
Fokozatos lehűlés jön: esőre, szélviharra is készülhetünk a 47. héten

A következő napokban is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Emellett fokozatosan mérséklődik a meleg, a jövő hétvégén már inkább csak 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Hétfő reggel, kora délelőtt a középső országrészben várható szórványosan eső, zápor, miközben délnyugaton, nyugaton már egyre nagyobb területen kiderül az ég. Kora délutánra már csak északkeleten eshet. Többfelé élénk, néhol erős lesz a szél. A leghidegebb órákban északkeleten általában 4-8, másutt 8-12 fok lesz. Napközben többnyire 12-16, a Tiszántúl egy részén 17, 18 fokig melegszik a levegő.
  • Kedden északkeleten és a főváros térségében napközben helyenként tartósabban is megmaradhat a köd. A tartósan borult tájakon szitálás előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet 1-7, a maximumhőmérséklet 10-17 fok között valószínű.
  • Szerdán többfelé valószínű eső, záporeső, legkisebb eséllyel északkeleten. A szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-17 fok között valószínű.
  • Csütörtökön is eleinte többfelé valószínű eső, záporeső, majd délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. A leghidegebb órákban 4-10 fok lesz, napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.
  • Pénteken is csak rövid napos időszakok lehetnek, néhol fordulhat elő eső, záporeső. A szél élénk, időnként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között valószínű.
  • Szombaton néhol, vasárnap a Dunántúlon lehet kisebb eső, zápor. A szél élénk, időnként erős lesz. A minimumhőmérséklet szombaton 1-6, vasárnap 0 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximumok mindkét nap 8-13 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

meteorológia

omsz

előrejelzés