Itt a legnagyobb hazai téligumi-teszt: mutatjuk az eredményeket

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a legnagyobb hazai téligumi-teszt: mutatjuk az eredményeket

Használtautó.hu autós magazinja immár nyolcadszor bonyolította le a Nonstopgumi csapatával közös nagyszabású téligumi-tesztjét, hogy felhívja a figyelmet a téli közlekedésbiztonság és az autóvezetői tudatosság jelentőségére. Fékút, kigurulás, menetzaj és kapaszkodóképesség, 20 szett, 7 mérési kategória. A precíz, GPS alapú méréseken nyugvó teszt eredményei alapján kategóriákra bontott kalkulátor is segít az érdeklődőknek, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének és vezetési stílusának megfelelő abroncsokat. Papírforma és meglepetés eredmények egyaránt születtek.

Immár nyolcadik éve rendezzük meg a nonstopgumi csapatával a mogyoródi Groupama Tanpályán az ország egyetlen nagyszabású téligumitesztjét. Fontos leszögezni, hogy ez egy magyar valóságtesztnek indult, s a mai napig is annak számít. A legnépszerűbb méretben, átlagautókkal, a hazai telekre leginkább jellemző körülmények között mérünk. Kezdetben volt rendőrségi Ford Focusok segítettek az akkor legkelendőbb 195/65 R15 méretű abroncsok vallatásában, ám a piaccal lépést tartva már második éve mi is 205/55 R16-os abroncsokat tesztelünk. Ahogyan tavaly, ezúttal is Skoda Octaviákkal vallattuk a gumikat. A kellően hideg és csapadékmentes időre idén a megszokottnál többet kellett várni, de összejött, gyakorlatilag konstans 4 Celsius fokos levegő és 2 Celsius fokos aszfalthőmérséklet mellett tudtunk tesztelni, ahogyan az lenni szokott, egy éj leple alatt; az éles mérések egészen pontosan 21 órától másnap hajnali 4:50-ig tartottak

- írja az Autónavigátor.hu, de arra is kitértek, hogy az egyes abroncsok más-más sorrendet mutattak az eltérő felületeken, annak kapcsán viszont adódtak váratlan eredmények, hogy melyik abroncs hol szerepelt jól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

téligumi

téligumi-teszt

teszt

autóteszt

autóvezető

eredmények