Gázolások szilveszter este: rengeteg állatot elütöttek

MTI   
  Megosztom
Gázolások szilveszter este: rengeteg állatot elütöttek

Több állatot halálra gázoltak szilveszter napján - mondta Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga vezetője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Azt mondta, több olyan bejelentést is kaptak, hogy a kutyát bezárták a lakásba a tűzijátékok miatt, de így is remeg, ezért be kellett nyugtatózni.

Háborús helyzet volt az utcákon. Még mentőautónkat is megdobálták petárdával, mikor sokkos állapotú kutyát szállítottunk

- mondta a szakember, aki hozzátette: a törvény előírja, hogy mikor tűzijáték van, el kell zárni az állatot. Így a gazda felelőssége, ha eltűnt az állat. Akinek mégis elveszett az állata, keresse az állatmentőket, akik elérhetőek a Fővárosi Önkormányzat rendészetén keresztül is.

A Budapesten befogott és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálatához bekerülő ebekről a www.ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, ezen kívül a szervezetet telefonon is lehet keresni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

állat

szilveszter

petárda