16 megyére adtak ki riasztás a sűrű köd miatt: mutatjuk, hol érdemes vigyázni

HelloVidék   
  Megosztom
16 megyére adtak ki riasztás a sűrű köd miatt: mutatjuk, hol érdemes vigyázni

Az ország túlnyomó részén borult, párás, a középső harmadban ködös lesz az idő. Ugyanakkor a nyugati, délnyugati megyékben hosszabb időre kisüthet a nap. A ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet napközben -3 és +6 fok között alakul, a fagypont alatti értékek a borult tájakon lesznek. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő - írja közleményében az Országos Meteorológia Szolgálat

Ahogy írják, ónos szitálás és sűrű köd miattadtak ki figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. A szakemberek szerint sokfelé várható zúzmarás köd, helyenként gyenge ónos szitálás, szemcsés hó, hószállingózás is előfordul. Kiemelten a középső tájakon valószínű több helyen is tartósabban pár száz méter alatti látástávolság. A borult, párás, ködös idő mellett a keleti, északkeleti tájakon kissé javulhatnak a látási viszonyok, illetve napközben a Dunántúl nyugati, délnyugati részén várhatóan feloszlik, teret veszíthet a köd.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Péntek estétől szombat reggelig a következő képpen alakul az időjárás: nyugat felől egyre vastagabb felhőzet húzódik fölénk, azonban számottevő csapadék nem alakul ki. A látási viszonyok fokozatosan javulnak. Nyugatira, északnyugatira fordul és helyenként megélénkül a szél. A hőmérséklet késő este 0 és -5, hajnalban 0 és -6 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

köd

riasztás