16 megyére adtak ki riasztás a sűrű köd miatt: mutatjuk, hol érdemes vigyázni

HelloVidék   
  Megosztom
16 megyére adtak ki riasztás a sűrű köd miatt: mutatjuk, hol érdemes vigyázni

Az ország túlnyomó részén borult, párás, a középső harmadban ködös lesz az idő. Ugyanakkor a nyugati, délnyugati megyékben hosszabb időre kisüthet a nap. A ködös területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet napközben -3 és +6 fok között alakul, a fagypont alatti értékek a borult tájakon lesznek. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő - írja közleményében az Országos Meteorológia Szolgálat

Ahogy írják, ónos szitálás és sűrű köd miattadtak ki figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére. A szakemberek szerint sokfelé várható zúzmarás köd, helyenként gyenge ónos szitálás, szemcsés hó, hószállingózás is előfordul. Kiemelten a középső tájakon valószínű több helyen is tartósabban pár száz méter alatti látástávolság. A borult, párás, ködös idő mellett a keleti, északkeleti tájakon kissé javulhatnak a látási viszonyok, illetve napközben a Dunántúl nyugati, délnyugati részén várhatóan feloszlik, teret veszíthet a köd.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Péntek estétől szombat reggelig a következő képpen alakul az időjárás: nyugat felől egyre vastagabb felhőzet húzódik fölénk, azonban számottevő csapadék nem alakul ki. A látási viszonyok fokozatosan javulnak. Nyugatira, északnyugatira fordul és helyenként megélénkül a szél. A hőmérséklet késő este 0 és -5, hajnalban 0 és -6 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

köd

riasztás