Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

MTI   
  Megosztom
Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

A koronavírussal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló tájékoztatón hangsúlyozták, hogy kiemelten ellenőrzik hat közúti határátkelőhelyen az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Mentőszolgálat közös munkával folyamatosan ellenőrzik Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye határátkelőhelyekhez érkező utasokat. A hat schengeni határátkelőhelyet a korábbi tapasztalatok alapján választották ki, mert ezeken át érkezhetnek leginkább kínai turistákat is szállító autóbuszok Magyarországra.

Az OMSZ szakképzett munkatársai érintés nélküli testhőmérővel végzik el az elsődleges vizsgálatot. Ha lázas az utas, akkor elkísérik egy elkülönítő helyiségbe. A további vizsgálatokat is az OMSZ munkatársai végzik, és ha kell, akkor a betegek fogadására felkészült egészségügyi intézménybe viszik a fertőzésgyanús utast.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a ferihegyi repülőtéren a Budapest Airporttal szerződött egészségügyi szolgálat végzi ezt az ellenőrzést. Hozzáfűzte, hogy az érintés nélküli lázmérők valamennyi határátkelőhelyen, a repülőtereken is rendelkezésre állnak. Az ORFK az ország összes határátkelőhelyén biztosítja a védőfelszerelést, például eldobható kesztyűt és szájmaszkot, kézfertőtlenítő szereket, és valamennyi szolgálatban lévő rendőrt figyelmeztetik a higiénés szabályok fokozott betartására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

határ

határátkelő

röszke

letenye

csanádpalota

ártánd

tompa

udvar

koronavírus

ellenőrzés