Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

MTI   
  Megosztom
Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

A koronavírussal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló tájékoztatón hangsúlyozták, hogy kiemelten ellenőrzik hat közúti határátkelőhelyen az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Mentőszolgálat közös munkával folyamatosan ellenőrzik Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye határátkelőhelyekhez érkező utasokat. A hat schengeni határátkelőhelyet a korábbi tapasztalatok alapján választották ki, mert ezeken át érkezhetnek leginkább kínai turistákat is szállító autóbuszok Magyarországra.

Az OMSZ szakképzett munkatársai érintés nélküli testhőmérővel végzik el az elsődleges vizsgálatot. Ha lázas az utas, akkor elkísérik egy elkülönítő helyiségbe. A további vizsgálatokat is az OMSZ munkatársai végzik, és ha kell, akkor a betegek fogadására felkészült egészségügyi intézménybe viszik a fertőzésgyanús utast.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a ferihegyi repülőtéren a Budapest Airporttal szerződött egészségügyi szolgálat végzi ezt az ellenőrzést. Hozzáfűzte, hogy az érintés nélküli lázmérők valamennyi határátkelőhelyen, a repülőtereken is rendelkezésre állnak. Az ORFK az ország összes határátkelőhelyén biztosítja a védőfelszerelést, például eldobható kesztyűt és szájmaszkot, kézfertőtlenítő szereket, és valamennyi szolgálatban lévő rendőrt figyelmeztetik a higiénés szabályok fokozott betartására.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

határ

határátkelő

röszke

letenye

csanádpalota

ártánd

tompa

udvar

koronavírus

ellenőrzés