Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

MTI   
  Megosztom
Ellenőrzik a határt a koronavírus miatt: ezeken a településeken vizsgálják az utazókat

A koronavírussal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló tájékoztatón hangsúlyozták, hogy kiemelten ellenőrzik hat közúti határátkelőhelyen az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Mentőszolgálat közös munkával folyamatosan ellenőrzik Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye határátkelőhelyekhez érkező utasokat. A hat schengeni határátkelőhelyet a korábbi tapasztalatok alapján választották ki, mert ezeken át érkezhetnek leginkább kínai turistákat is szállító autóbuszok Magyarországra.

Az OMSZ szakképzett munkatársai érintés nélküli testhőmérővel végzik el az elsődleges vizsgálatot. Ha lázas az utas, akkor elkísérik egy elkülönítő helyiségbe. A további vizsgálatokat is az OMSZ munkatársai végzik, és ha kell, akkor a betegek fogadására felkészült egészségügyi intézménybe viszik a fertőzésgyanús utast.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a ferihegyi repülőtéren a Budapest Airporttal szerződött egészségügyi szolgálat végzi ezt az ellenőrzést. Hozzáfűzte, hogy az érintés nélküli lázmérők valamennyi határátkelőhelyen, a repülőtereken is rendelkezésre állnak. Az ORFK az ország összes határátkelőhelyén biztosítja a védőfelszerelést, például eldobható kesztyűt és szájmaszkot, kézfertőtlenítő szereket, és valamennyi szolgálatban lévő rendőrt figyelmeztetik a higiénés szabályok fokozott betartására.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

határ

határátkelő

röszke

letenye

csanádpalota

ártánd

tompa

udvar

koronavírus

ellenőrzés