Összefogott a Dunakanyar: több település is kiállt az otthonmaradás mellett

MTI   
  Megosztom
Összefogott a Dunakanyar: több település is kiállt az otthonmaradás mellett

Ha ön turista, és ezt olvassa, az BAJ. Veszélyezteti az itt élők életét – olvasható a felirat Zebegény helységnévtábláján. A Turista Magazin számolt be arról, hogy a Dunakanyar településeit miként kérik az embereket, hogy most inkább maradjanak otthon. Nem csoda, hiszen a népszerű kirándulóhelyeket rengeteg turista látogatja egész évben.

Ahogy a portál beszámolt róla Visegrád önkormányzata is beszállt a kezdeményezésbe:

A turisztikai célpontok zárva vannak, ne terheljék városunkat fölösleges gépjármű- és motorkerékpár forgalommal

- tette közé Visegrád önkormányzata. A Pilisi Parkerdővel együttműködésben ugyanis megtiltották a CBA mögötti és a városi nagyparkolóban a parkolást, behajtani tilos táblákat helyeztek ki, az ellenőrzést a rendőrség és a polgárőrség végzi. Ahogy a lap beszámolt róla, az erdészet lezárja a visegrádi Mogyoró-hegyen található parkolóhelyeket és a Fellegvár parkolóját is, az Apátkúti-völgybe és a Kaán Károly-forráshoz autóval bejutni csak behajtási engedéllyel lehetséges.

Zebegény – ahol alkalmanként 1500 kiránduló is megfordul – szintén arra kéri a turistákat, hogy maradjanak otthon

– írja a dunakanyarinapok.hu.

Most nem az a kérdés, hogy mikor menjünk ki szombaton és milyen finomságokat találunk majd a termelői piacon, és hogy a kellemes tavaszi időben melyik cukrászdába menjünk el vasárnap délután, hanem az, hogy meg tudjuk-e védeni az itt élőket, a családunkat, szüleinket, nagyszüleinket a terjedő járványtól. Most kivételesen talán megbocsátják nekünk, amikor azt kérjük önöktől, hogy amíg a járvány és a veszélyhelyzet tart, addig hétvégéiken ne jöjjenek a Dunakanyarba sem autóval, sem kerékpárral, sem vonattal

- olvasható Nagymaros polgármestere felhívásában.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dunakanyar

zebegény

visegrág

nagymaros

kijárási korlátozás