Kiszélesítik a hidat Szigetszentmiklósnál: így haladnak a munkálatokkal

MTI   
  Megosztom
Kiszélesítik a hidat Szigetszentmiklósnál: így haladnak a munkálatokkal

Az M0 gyorsforgalmi út déli szektor bal pályáján végzett korszerűsítési munkálatok miatt 2020. április 18., szombat 0:00 órától április 19., vasárnap éjfélig - a teljes hétvégén - a halásztelki csomópontban a II. Rákóczi Ferenc utat lezárják az Auchan körforgalomtól a halásztelki, M5 felé vezető le- és felhajtóágig - írja a szigetszentmiklos.hu oldal.

Ahogy a portál írja, az M0 déli szektor rekonstrukciójának keretében a meglévő háromnyílású, négytámaszú hidat kiszélesítik, ezáltal a hídon eggyel több forgalmi sávon haladhat a forgalom. Az így létrejövő sávok 3,75 m szélesek lesznek.

A hétvégi korlátozás ideje alatt a II. Rákóczi Ferenc út feletti bal pálya (északi oldali) híd szélesítésének következő lépésében beemelik az új hídgerendákat. Az új gerendák előregyártott feszített vasbeton hídgerendák, melyek hossza 36 méter. A három nyílásközbe egy 100 tonna teherbírású autódaruval összesen 12 gerendát emelnek be, melyek összsúlya meghaladja a 89 tonnát.

Szigetszentmiklós, 2020. április 18.
Daru segítségével beemelik az egyik hídgerendát a STRABAG Építő Kft. munkatársai a meglévő háromnyílású, négytámaszú híd kiszélesítésének építkezésén, az M0-ás gyorsforgalmi út déli szektora korszerűsítési munkálatain Szigetszentmiklóson 2020. április 17-én. A három nyílásközbe egy 100 tonna teherbírású autódaruval összesen 12 gerendát emelnek be, amelyeknek összsúlya meghaladja a 89 tonnát. A kiszélesítéssel a hídon eggyel több forgalmi sávon haladhat a forgalom, a létrejövő sávok 3,75 méter szélesek lesznek.
MTI/Illyés Tibor
Daru segítségével beemelik az egyik hídgerendát a STRABAG Építő Kft. munkatársai a meglévő háromnyílású, négytámaszú híd kiszélesítésének építkezésén. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A híd átépítésének ideje alatt, várhatóan június közepéig a II. Rákóczi Ferenc úton (5101 j. út) 3,8 m-es magassági korlátozás marad érvényben.

A halásztelki csomópont északi oldalán a le- és felhajtó ágak aszfaltozási munkái is tovább folytatódnak.

A Soroksári Duna-híd környezetében jelenleg aszfaltoznak. Jövő héten várhatóan befejeződnek a burkolat-, a zajfal- és a forgalombiztonsági elemek (korlátok) építési munkái, így a hídon a tervek szerint április 25-től ismét lehet gyalogosan és kerékpárral közlekedni.

A korlátozások kiépítésével és a térség aktuális forgalmi helyzetével kapcsolatosan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatnál és a www.utinform.hu tájékozódhatnak a közlekedők.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, az STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szigetszentmiklós

m0

felújítás

híd

munkálat