Őrületes fejlesztések a vasútnál: rá se fogunk ismerni a vonatokra

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes fejlesztések a vasútnál: rá se fogunk ismerni a vonatokra

Elkezdték a régebbi típusú piros FLIRT motorvonat flotta felújítását. A bizonyos részegységeiben modernebb, későbbi beszerzésű kék-fehér festésű vonatokkal azonos színvonalúra fejlesztik a járműveket.

A Stadler megkezdte a piros színű,10-14 évvel ezelőtt beszerzett, régebbi FLIRT-flotta felújítását. A fejlesztésnek köszönhetően a 60 darab FLIRT motorvonatot azonos műszaki színvonalra hozzák a kék-fehér festésű, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb és újabb gyártmányokkal.

A 2006 és 2010 között beszerzett 60 darab FLIRT motorvonat típusa azonos a 2013-2016 között beszerzett 63 járműével, azonban a Stadler járműfejlesztéseinek köszönhetően a későbbi beszerzésű járműflottába az utazási igényekhez igazított részegységek kerültek.

A flotta egységesítése érdekében a Stadler konzorciumnak (Stadler Trains Magyarország Kft., Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft., G-SIS Integrations Informatikai Zrt.) számos feladatot, fejlesztést kell végrehajtania 2022 végéig. Egyebek közt korszerűsítik az utastájékoztató-rendszert, laptopok, mobiltelefonok töltéséhez használható dugaszoló aljzatokat, USB-töltőket szerelnek be az ülések mellé. Továbbfejlesztik az ajtóknál beszerelt mozgássérült-emelőket, a mosdók belső felületét graffiti- és karcálló fóliával fedik be.

A vakok és gyengénlátók tájékoztatására Braille-írásos szövegeket helyeznek el a fedélzeten. Korszerűsítik a videós térfigyelő rendszert, a képminőség javulása mellett a készülékek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek majd. A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését, valamint az üzemeltetés és a karbantartás hatékonyságának további javulását várják. A piros járművek az újabbakkal megegyező kék-fehér külső színvilágot kapnak: a külső átalakítás 2023 végére készülhet el mind a hatvan motorvonat esetében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

vasút

vasúti közlekedés

közlekedés