Egy hajszálon múlt az útmunkás élete: durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera

HelloVidék   
  Megosztom
Egy hajszálon múlt az útmunkás élete: durva balesetet rögzített a fedélzeti kamera

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozási munkáira is nagy hangsúlyt fektetnek. Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett végzett kaszálási munkákat, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre. A kis híján tragédiával végződő balesetről fedélzeti kamerás felvétel készült, mely megtekinthető a cég hivatalos Youtube oldalán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajkai mérnöksége 2020. május 8-án, pénteken a 8-as főúton, Városlőd környékén végzett kézi forgalomirányítás mellett gépi kaszálási munkákat. Tekintettel arra, hogy ezen útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, ahol kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet a szakemberek.

A helyszínen a kézi irányítás során szabályosan megálló autóba a mögötte lévő kisteherautó becsapódott. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - ami egy kisebb ipari, úgynevezett gatter fűrész volt – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányító kollégát, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A vállalat országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezel, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

A balesetről készült fedélzeti kamerás felvétel elérhető a Magyar Közút Nonprofit Zrt. készítette:

A társaság a munkaterületeken történő balesetek visszaszorítása érdekében 2018-ban indította el „Biztonságunk az Ön kezében van” kampányát, melyről részletesebb információk itt érhetőek el: https://internet.kozut.hu/2019/05/30/hetente-eri-kozlekedesi-baleset-a-kozutas-dolgozokat-munkavedelmi-es-kozlekedesbiztonsagi-kampanyt-inditott-a-magyar-kozut/.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar közút

videó

baleset

fedélzeti kamera

kamera