Lezárták a 12-es főutat: sárlavina árasztotta el a vasúti pályát és az autóutat

MTI   
  Megosztom
Lezárták a 12-es főutat: sárlavina árasztotta el a vasúti pályát és az autóutat

Szerda este Nagymaros és Zebegény között a vasúti pályát újabb kő- és sárlavina árasztotta el, amely ezúttal már a 12-es főutat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette, az érintett útszakaszt lezárták - közölte a Mávinform és a rendőrség.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy a fennakadás miatt a pótlóbuszok Szob és Nagymaros között - Zebegény érintése nélkül - kerülőúton, hosszabb menetidővel közlekednek. Zebegényre Szobról külön térnek be, és onnan haladnak vissza Szob, majd Nagymaros felé.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A rendőrségi honlapra feltett közlemény szerint a 12-es út 23-as kilométerénél, Zebegény térségében zúdult az útra az eső okozta felázott talaj és törmelék, emiatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat terelik.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Mávinform tudatta azt is, hogy az újabb károk felmérése még tart, a helyreállítás módjáról és ütemezéséről csütörtökön dönt a vasúttársaság. A MÁV 24 órás helyszíni ügyeletet is szervez, hogy az esetleges újabb omlást azonnal észleljék, és megtegyék a szükséges intézkedéseket.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kora délután Nagymaros és Szob között nagy mennyiségű hordalék, sár és víz zúdult mindkét vágányra az esőzés miatt. Az utasok biztonságáért bizonytalan időre leállították a vonatforgalmat és pótlóbuszokat rendeltek, emiatt azonban hosszabb menetidőre kell számítani a Budapest-Vác-Szob vonalon.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A lezárás a főút melletti kerékpárutat is érinti. Hozzátették, hogy a 3,5 tonna alatti járművek Márianosztra felé, a 3,5 tonna feletti járművek csak nagy kerülővel, a 2-es főúton át Hont irányába kerülhetnek. A reggeli erős forgalomban torlódásokra kell készülni a terelőutakon és azok környezetében

- áll a közleményben.

(kiemlet kép: MTI/Lakatos Péter)

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sárlavina

zivatarok

esőzés

károk

zebegény

nagymaros

útlezárás