Hihetetlen videó: életveszélyes kő- és sárlavina zúdult a főútra, mindent beterített

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen videó: életveszélyes kő- és sárlavina zúdult a főútra, mindent beterített

Voltak olyan szakaszok, ahonnan több száz kilós sziklákat kellett eltakarítani, a felvételek alapján úgy nézett ki, mint egy vízesés. Szerencsére senki nem sérült meg.

Pilismaróton megáradt folyóként zúdult ki a víz a házak udvaráról az útra szerda délután: előbb jégeső esett, majd vagy 20 percig szakadt az eső. A polgármester elmondása szerint 40-50 centis víz jött ki az útra, miután a lakók kinyitották a kapukat. Pincéket öntött el, kerítéseket borított fel, fákat döntött ki.

A rengeteg eső miatt kő és sárlavina zúdult a 12-es főútra és a vasúti sínekre, Zebegény és Nagymaros között. Az RTL Klub híradójában leadott videó alapján úgy nézett ki, mint egy vízesés.

A hatalmas kőzeteket muszáj stabilizálni, hiszen ha megindulnak, életveszélyesek lehetnek. Ha ez sikerül, a főút félpályán megnyithat. A MÁV csütörtök délután azt közölte, az utasok biztonságának garantálása érdekében bizonytalan ideig leállították a vonatforgalmat a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob állomások között. Az egyeztetések alapján folyamatban van a hegyoldal további erózióját megakadályozó beavatkozás tervezésének előkészítése. Mint írták,

A vasúttársaság igyekszik a lehető leggyorsabban elvégezni a helyreállítást, de így is hosszú időt fog igénybe venni a munka, mire újra biztonságosan megindulhat a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között. A vonatforgalom tegnapi leállítását követően a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt a Nagymaros és Szob, valamint a Szob és Zebegény közötti szakaszokra. A 12-es főút lezárása miatt a buszok hosszabb útvonalon közlekednek, emiatt nagyobb eljutási idővel kell számolni a Nagymaros és Szob között utazóknak.

Címkép: MÁV

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

felhőszakadás

időjárás

út

zebegény

nagymaros

lavina