Hihetetlen videó: életveszélyes kő- és sárlavina zúdult a főútra, mindent beterített

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen videó: életveszélyes kő- és sárlavina zúdult a főútra, mindent beterített

Voltak olyan szakaszok, ahonnan több száz kilós sziklákat kellett eltakarítani, a felvételek alapján úgy nézett ki, mint egy vízesés. Szerencsére senki nem sérült meg.

Pilismaróton megáradt folyóként zúdult ki a víz a házak udvaráról az útra szerda délután: előbb jégeső esett, majd vagy 20 percig szakadt az eső. A polgármester elmondása szerint 40-50 centis víz jött ki az útra, miután a lakók kinyitották a kapukat. Pincéket öntött el, kerítéseket borított fel, fákat döntött ki.

A rengeteg eső miatt kő és sárlavina zúdult a 12-es főútra és a vasúti sínekre, Zebegény és Nagymaros között. Az RTL Klub híradójában leadott videó alapján úgy nézett ki, mint egy vízesés.

A hatalmas kőzeteket muszáj stabilizálni, hiszen ha megindulnak, életveszélyesek lehetnek. Ha ez sikerül, a főút félpályán megnyithat. A MÁV csütörtök délután azt közölte, az utasok biztonságának garantálása érdekében bizonytalan ideig leállították a vonatforgalmat a Dömösi átkelésnél, Nagymaros és Szob állomások között. Az egyeztetések alapján folyamatban van a hegyoldal további erózióját megakadályozó beavatkozás tervezésének előkészítése. Mint írták,

A vasúttársaság igyekszik a lehető leggyorsabban elvégezni a helyreállítást, de így is hosszú időt fog igénybe venni a munka, mire újra biztonságosan megindulhat a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között. A vonatforgalom tegnapi leállítását követően a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt a Nagymaros és Szob, valamint a Szob és Zebegény közötti szakaszokra. A 12-es főút lezárása miatt a buszok hosszabb útvonalon közlekednek, emiatt nagyobb eljutási idővel kell számolni a Nagymaros és Szob között utazóknak.

Címkép: MÁV

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

felhőszakadás

időjárás

út

zebegény

nagymaros

lavina