Megdöbbentő adatok: ezekkel a kocsikkal karamboloznak a legtöbbször Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő adatok: ezekkel a kocsikkal karamboloznak a legtöbbször Magyarországon

2019-ben összesen 287 halálos közlekedési baleset történt hazánkban, 2776 esetben súlyos kimenetelű volt a karambol, és 7802 esetben szenvedtek könnyebb sérüléseket az érintettek.

Bár az Opelek balesezetek tavaly a legtöbbet hazánkban, arányaiban mégis a BMW-kel történt a legtöbb regisztrált eset Magyarországon. A statisztikákban látszik, hogy a halálos balesetek száma a Volvók esetében volt a legkevesebb (nulla), 10 ezer példányra vetítve a legnagyobb arányban pedig az Audikkal történt tragédia 2019-ben, írja a Pénzcentrum.

2019-ben összesen 287 halálos közlekedési baleset történt hazánkban, 2776 esetben súlyos kimenetelű volt a karambol, és 7802 esetben szenvedtek könnyebb sérüléseket az érintettek - összesen 10 865 autóbaleset történt tavaly Magyarországon. A KSH azt is megküldte a Pénzcentrum megkeresésére, hogy mely autómárkákkal hányszor baleseteztek, illetve milyen súlyosan.

Volkswagenekkel 1092-szer baleseteztek, 27 halálos volt. A statisztikai hivatal által megküldött összesítés végén a Chevrolet áll 110 balesettel - ebből 4 halálossal -, Volvókkal pedig 116 eset történt, senki nem halt meg. Hátulról a harmadik a Mazda, amellyel 169 alkalommal baleseteztek, ezekben öten hunytak el.

A súlyos eseteknél is ez a sorrend, az első maradt az Opel 372 ilyen balesettel, második a Suzuki (330) és harmadik a VW (264 darab). A könnyű baleseteknél is vezet az Opel (963), második a VW (801), a dobogóharmadik helyén a Suzuki áll.

Volvókkal viszont egyáltalán nem volt halálos baleset tavaly, és a Chevrolet esetében is csak négy tragédiát regisztráltak, 5-tel pedig a Mazda is elég jól szerepelt. Súlyos sérüléssel járó autóbalesetekből a Volvokkal történt a legkevesebb (29 darab), majd a Mazda jön 33-mal és a Daewoo 36-tal.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

közlekedés

baleset

közlekedési baleset

statisztika

autómárka