Megdöbbentő adatok: ezekkel a kocsikkal karamboloznak a legtöbbször Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő adatok: ezekkel a kocsikkal karamboloznak a legtöbbször Magyarországon

2019-ben összesen 287 halálos közlekedési baleset történt hazánkban, 2776 esetben súlyos kimenetelű volt a karambol, és 7802 esetben szenvedtek könnyebb sérüléseket az érintettek.

Bár az Opelek balesezetek tavaly a legtöbbet hazánkban, arányaiban mégis a BMW-kel történt a legtöbb regisztrált eset Magyarországon. A statisztikákban látszik, hogy a halálos balesetek száma a Volvók esetében volt a legkevesebb (nulla), 10 ezer példányra vetítve a legnagyobb arányban pedig az Audikkal történt tragédia 2019-ben, írja a Pénzcentrum.

2019-ben összesen 287 halálos közlekedési baleset történt hazánkban, 2776 esetben súlyos kimenetelű volt a karambol, és 7802 esetben szenvedtek könnyebb sérüléseket az érintettek - összesen 10 865 autóbaleset történt tavaly Magyarországon. A KSH azt is megküldte a Pénzcentrum megkeresésére, hogy mely autómárkákkal hányszor baleseteztek, illetve milyen súlyosan.

Volkswagenekkel 1092-szer baleseteztek, 27 halálos volt. A statisztikai hivatal által megküldött összesítés végén a Chevrolet áll 110 balesettel - ebből 4 halálossal -, Volvókkal pedig 116 eset történt, senki nem halt meg. Hátulról a harmadik a Mazda, amellyel 169 alkalommal baleseteztek, ezekben öten hunytak el.

A súlyos eseteknél is ez a sorrend, az első maradt az Opel 372 ilyen balesettel, második a Suzuki (330) és harmadik a VW (264 darab). A könnyű baleseteknél is vezet az Opel (963), második a VW (801), a dobogóharmadik helyén a Suzuki áll.

Volvókkal viszont egyáltalán nem volt halálos baleset tavaly, és a Chevrolet esetében is csak négy tragédiát regisztráltak, 5-tel pedig a Mazda is elég jól szerepelt. Súlyos sérüléssel járó autóbalesetekből a Volvokkal történt a legkevesebb (29 darab), majd a Mazda jön 33-mal és a Daewoo 36-tal.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autó

közlekedés

baleset

közlekedési baleset

statisztika

autómárka