Megváltozhat a közlekedés Zalában: több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik

MTI   
  Megosztom
Megváltozhat a közlekedés Zalában: több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik

Augusztus 1-jétől megszűnik a Budapest és több Zala megyei város közötti, közvetlen autóbuszjáratok többsége - közölte honlapján a Volánbusz.

A közlekedési cég Budapest és Zalaegerszeg, illetve Budapest és Nagykanizsa között a vasút igénybevételét ajánlja. A közvetlen távolsági autóbuszokkal Budapestről eddig elérhető Zala megyei településeket a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet elérni

- derül ki a társaság közléséből.

A Volánbusz honlapja szerint megszűnik a Budapest-Zalakaros-Nagykanizsa, valamint a Budapest-Keszthely-Hévíz-Zalaegerszeg-Lenti vonal.

Új járatként a Budapest-Keszthely-Hévíz-Zalakaros-Nagykanizsa útvonalon indítanak járatot naponta kétszer mindkét irányba, ezekkel a Zala megyei fürdőhelyeket, illetve a Kis-Balaton körüli településeket (Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc) lehet elérni.

Szintén új a Lenti-Zalaegerszeg-Keszthely-Balatonszentgyörgy közötti, vasúthoz csatlakozó autóbuszvonal, amellyel Balatonszentgyörgyön biztosítanak átszállást a kétóránként a budapesti Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz. Hasonló közlekedési lehetőséget kínál az ugyancsak újonnan induló Nagykanizsa-Zalakaros-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonal, amely szintén Balatonszentgyörgyön csatlakozik a Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz

- olvasható a Volánbusz honlapján.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

budapest

zala

zala megye

autóbusz

autóbusz-közlekedés

autóbuszjárat