Megváltozhat a közlekedés Zalában: több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik

MTI   
  Megosztom
Megváltozhat a közlekedés Zalában: több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik

Augusztus 1-jétől megszűnik a Budapest és több Zala megyei város közötti, közvetlen autóbuszjáratok többsége - közölte honlapján a Volánbusz.

A közlekedési cég Budapest és Zalaegerszeg, illetve Budapest és Nagykanizsa között a vasút igénybevételét ajánlja. A közvetlen távolsági autóbuszokkal Budapestről eddig elérhető Zala megyei településeket a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet elérni

- derül ki a társaság közléséből.

A Volánbusz honlapja szerint megszűnik a Budapest-Zalakaros-Nagykanizsa, valamint a Budapest-Keszthely-Hévíz-Zalaegerszeg-Lenti vonal.

Új járatként a Budapest-Keszthely-Hévíz-Zalakaros-Nagykanizsa útvonalon indítanak járatot naponta kétszer mindkét irányba, ezekkel a Zala megyei fürdőhelyeket, illetve a Kis-Balaton körüli településeket (Alsópáhok, Sármellék, Zalavár, Zalaszabar, Nagyrada, Garabonc) lehet elérni.

Szintén új a Lenti-Zalaegerszeg-Keszthely-Balatonszentgyörgy közötti, vasúthoz csatlakozó autóbuszvonal, amellyel Balatonszentgyörgyön biztosítanak átszállást a kétóránként a budapesti Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz. Hasonló közlekedési lehetőséget kínál az ugyancsak újonnan induló Nagykanizsa-Zalakaros-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonal, amely szintén Balatonszentgyörgyön csatlakozik a Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz

- olvasható a Volánbusz honlapján.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

budapest

zala

zala megye

autóbusz

autóbusz-közlekedés

autóbuszjárat