Ámokfutók BAZ megye útjain: rengeteg az ittas sofőr

HelloVidék   
  Megosztom
Ámokfutók BAZ megye útjain: rengeteg az ittas sofőr

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igricben egy oszlopot döntött ki egy ittas sofőr. A rendőr-főkapitányság adatai szerint az elmúlt egy hét alatt még négy ittas vezető okozott balesetet, harminckilencet pedig kiszűrtek a forgalomból még mielőtt baj történhetett volna.

Oszlopot döntött egy ittas sofőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igricben. A rendőr-főkapitányság információi alapján rajta kívül még négy, szintén ittasan volán mögé ülő autós okozott balesetet a megyében egy hét alatt.

A megye útjain 2020. július 20-a és 26-a között hetvenhat közúti közlekedési baleset történt, ebből öt balesetben az ittas sofőr volt az okozó. Hozzáfűzték, hogy a forgalomból kiállított sofőrök közül huszonegy esetben az alkoholteszter bűncselekményi kategóriába tartozó értéket mutatott. A balesetet okozó sofőrök közül egy 32 éves férfi 2020. július 25-én 19 óra 40 perckor Igriciben hajtott oszlopnak. A sofőr kanyarodás közben veszítette el uralmát a járműve felett, aminek következtében kidöntötte az útszéli oszlopot. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas, vagy bódult vezetők kiszűrésére, mivel akik így vesznek részt a forgalomban, azok magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

közlekedés

utazás

autó

ittas vezetés

alkohol