Kevesen hajóztak idén a Balatonon: ezekkel a kedvezményekkel csábítják vissza az utasokat

HelloVidék   
  Megosztom
Kevesen hajóztak idén a Balatonon: ezekkel a kedvezményekkel csábítják vissza az utasokat

Már egymilliónál is több utast szállítottak a Bahart hajói a Balatonon, ám az utasforgalom a korlátozások miatt, így is jóval kevesebb a korábbi évekhez képest. Leginkább a személyhajózási üzletág szenvedett nagyobb károkat
- írja az Infostart.

A portál információi szerint annak ellenére, hogy idén mostanra már egymilliónál is több utast szállítottak a Bahart hajói a magyar tengeren, az utasforgalom így is jóval csekélyebb a korábbi évekhez képest a korlátozások miatt.

A településeket összekötő menetrendi járatok idén 16 településről indulnak, a hajóink 9 útvonalon járnak. A két legkedveltebb - a Siófok-Balatonfüred-Tihany és a Fonyód-Badacsony közötti - útvonalon naponta 12 járat is indul

- mondta Dónucz László, a BAHART értékesítési és forgalmi igazgatója.

Hozzáfűzte, hogy a keleti medencében Siófok és Balatonfüred között még bővítették is a járatszámot, így pénteken, szombaton és vasárnap egy késő esti járat is indul Füredről Siófokra 21 órakor. Ennek köszönhetően, aki esetleg a borhetekről kicsit később szeretne hazamenni Siófokra, erre is van lehetősége. Siófokról Füredre szombaton, vasárnap és hétfőn pedig egy kora reggeli, 9 órás járat is indul.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy számos kedvezményt igénybe lehet venni, ezek közül megemlített néhányat az Inforádió műsorában:

A legkedveltebb kedvezmény az utóbbi időszakban a Kajla - ez gyakorlatilag a 6-11 éves diákoknak térítésmentes utazásra ad lehetőséget, ráadásul korlátlan számban a települések közötti menetrend szerinti hajókon. Nagyon népszerű a Visszajövünk kampány is, melynek keretében 15 százalékkal olcsóbban lehet felszállni mind a menetrendi, mind a sétahajókra. Sok együttműködésünk van a Balaton-parti szolgáltatókkal, számos kedvezményt lehet igénybe venni a Bahart által osztott kuponokkal, de a hajómenetjegyek kiváltásánál is lehet ezeket a kedvezményeket érvényesíteni

- fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a járványhelyzet miatt alapvetően a személyhajózási üzletág szenvedett nagyobb károkat, mivel a kompközlekedés szerencsére már május végétől kezdett visszaállni a normál helyzetbe.

Összességében azonban elmondhatjuk, hogy 2020. augusztus 9-ig,bár túl vagyunk az egymillió utason, de 300 ezerrel kevesebben vették igénybe a személyhajózási és kompszolgáltatásokat, mint tavaly

- mondta Dónucz László. Ebből nagyjából 170 ezer a személyhajózás, és mintegy 130 ezer fős az elmaradás a kompszolgáltatásban. A jövő nyári tervekről szólva elmondta, hogy vélhetően szeptemberben már a konkrét üzleti tervet is elkészíti a társaság. Szerinte a következő év mindenképp kiemelkedő lesz, mivel 2021-ben ünneplika balatoni hajózás 175-ik évfordulóját.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bahart

közlekedés

komp

hajó

balaton