Kikötőt kapott a vidéki város: tényleg a folyó lesz a főutcája?

MTI   
  Megosztom
Kikötőt kapott a vidéki város: tényleg a folyó lesz a főutcája?

A 300 millió forintos fejlesztés utolsó beruházása a most épített kishajókikötő. A városfejlesztési alpolgármester szerint szükség van arra, hogy a folyó megközelíthető legyen, élményekkel szolgáló attrakciók várják a helybélieket és a turistákat.

Negyvennyolc férőhelyes kishajókikötőt alakítottak ki a Tiszán Szeged belvárosában, a beruházás a Partfürdő szabadidőpark és kemping 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésének része - közölte a városfejlesztési alpolgármester hétfőn a csongrád-csanádi megyeszékhelyen. Nagy Sándor a létesítmény átadásán úgy fogalmazott:

A Partfürdőt uniós támogatással megvalósuló programban fejlesztették. Elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővítette a terület villamosenergia-ellátását is.

A 300 millió forintos fejlesztés utolsó beruházása a város központjában, a Belvedere palotával szemben, a Tisza újszegedi oldalán, a szegedi Mahart Tisza Yacht Kft. által épített kishajókikötő. Az úszómű a pihenni vágyók mellett kiszolgálja a vízi sportok kedvelőit, a vízitúrázókat, horgászokat is. Az úszóművet 15 méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint 300 négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként működik. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, melynél 48 hajó helyezhető el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kikötő

szeged

hajókikötő