Drága hónap vár a magyarokra: erre készülhetnek az autósok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Drága hónap vár a magyarokra: erre készülhetnek az autósok

Már megindult a roham a hazai gumis műhelyekbe, jelenleg a szakszövetség szerint 1-3 hétre előre kaphat időpontot az, aki bejelentkezik kerékcserére. A Magyar Gumiabroncs Szövetség szerint egyre többen vesznek igénybe valamilyen abroncshotel-szolgáltatást, azaz a szerelőnél tároltatják az éppen nem használt abroncsaikat. Kiderült, hogy bár erősödik a négyévszakos abroncsok piaca, egyáltalán nem mindegy, hogy milyet vásárolunk.

Az ősz eleji hűvösebb időjárás hatására (főleg a céges autó használók körében) már megtörténtek a szezonális abroncs cserék. A felmelegedéssel némiképpen lassult ez az ütem, de természetesen teljesen nem állt meg - közölte a Pénzcentrum megkeresésére a Magyar Gumiabroncs Szövetség. A szervezet tapasztalatai szerint évek óta megfigyelhető, hogy egyre több műhely dolgozik bejelentkezéses rendszer alapján.

A várakozás mértéke régiónként változó, általában 1-3 hét időtávval mindenképpen kell számolni.
Ugyanakkor a szövetség szerint azokban a műhelyekben, ahol nem időpontra dolgoznak, hanem érkezési sorrend alapú kiszolgálás van, előfordulhat, hogy az eddigi 1-2 óra várakozás helyett 3-4 órát kell majd várni. Munkadíjak tekintetében a szövetség szerint némi emelkedéssel számolhatunk: ennek mértéke változó, néhány százalékostól egészen 15 százalékos emelkedésig terjed a skála.

Arra is rákérdeztünk a szakértőknél, hogy kell-e aggódnia annak, aki a hirtelen jött lehűlésben lecserélte a kerekeit, ám akkor is használja az autóját, amikor 15 fok felett van a hőmérséklet. A Magyar Gumiabroncs Szövetség szerint nem kell félni:

Az abroncsok kopására, sérülésére kevésbé van hatással a levegő hőmérséklete, sokkal inkább az útburkolat hőmérséklete számít. Ilyen időjárási körülmények közt az útburkolat hőmérséklete azonban ritkán éri el vagy haladja meg a 20-25 Celsius fokot, ez alatt pedig semmilyen károsodást nem szenvednek a téli abroncsok. Ennek kapcsán Mikolai Béla, az Apollo Vredestein szakértője is megerősítette, hogy semmi bajuk nem lesz az abroncsoknak, ha hirtelen pár napra visszatér a meleg:

Hiszen az autókat jobbára reggel és este főleg a munkába járáshoz használjuk, amikor jellemzően a hőmérséklet hűvösebb

- mondta.

Az árakról és arról, hogy érdemes-e négyévszakos gumira váltani a cikk folytatásában a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

gumi

gumiabroncs

autó