Gigafejlesztés indul a vidéki városban: 55 milliárdot áldoznak a közlekedésre

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztés indul a vidéki városban: 55 milliárdot áldoznak a közlekedésre

A beruházás a tervek szerint 2021 végére készül el. Amellett, hogy biztosítja a gazdasági övezet korszerű vasúti összeköttetését, a vasútvonal átépítésével, a felépítmények megújításával hozzájárul a vasúti közlekedés minőségének és biztonságának a növeléséhez is.

Debrecen gazdaságfejlesztése, iparfejlesztése az elmúlt években olyan változáson ment keresztül, ami szükségessé teszi a közlekedési infrastruktúra átfogó fejlesztését - közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere az észak-nyugati gazdasági övezet vasúti megközelítése projekt nyitó ünnepségén pénteken, a vasúti pályaépítési munkálatok helyszínén. Papp László azt mondta, hogy a Debrecenben és közvetlen környékén zajló közlekedésfejlesztés új lehetőségeket nyit a gazdaságfejlesztésben.

A polgármester részletesen ismertette a várost érintő térségbeli közlekedési fejlesztéseket, megemlítve többek között az észak-nyugati gazdasági övezetben létrejövő vasúti átrakót és kamionterminált, amelynek eredményeként Debrecen Kelet-Magyarország logisztikai kiszolgálója, de a több mint ezerhektáros ipari parkhálózatot tekintve akár Közép-Európa egyik logisztikai központja lehet.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese utalt arra, hogy a tavaly mintegy félmillió utas által igénybe vett 108-as számú Debrecen-Füzesabony vasútvonalon, 2019-től kezdődően időszakos vágányzár van érvényben az észak-nyugati gazdasági övezet ellátását segítő pályahálózat fejlesztése miatt, a teljes forgalom várhatóan 2021 őszén indulhat meg. A NIF Zrt.-vel együttműködve, a MÁV is tevékenyen vesz részt a térség közlekedési színvonalának javításában: a stratégiai tervek között szerepen a Debrecen-Eger interregionális kapcsolat fejlesztése, a Tisza-tó megközelítésének javítása, hosszabb távon pedig a 106-os vasútvonal meghosszabbítása egészen Nagyváradig.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a beruházás amellett, hogy biztosítja a gazdasági övezet korszerű vasúti összeköttetését, a vasútvonal átépítésével, a felépítmények megújításával hozzájárul a vasúti közlekedés minőségének és biztonságának a növeléséhez is.

A beruházás a tervek szerint 2021 végére készül el. A kivitelezést az V-Híd Építő Zrt. végzi.

Címkép: MTI, Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

fejlesztés

közlekedés

beruházás

máv

nif zrt.

közlekedésfejlesztés

támogatás