Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

Megkezdték Tatabányán az új vasúti aluljáró építését, amely könnyebbé teheti a városrészek közötti közlekedést. Az aluljáróban egyesített gyalogjárda és kerékpársáv is helyet kap.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétmilliárd forintos beruházással megkezdte egy új vasúti aluljáró építését Tatabányán, mely a város Bánhida és Sárberek részeit köti össze. A várost korábban húsz évig irányító Bencsik János emlékeztetett arra, hogy a városrészek összekötése már a tanácsi időkben napirenden volt, mivel a 15 kilométer hosszú megyeszékhelyet kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. Jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vágányokat, ez jelentősen lassítja a közlekedést.

A beruházáshoz Tatabánya önkormányzata félmilliárd forint saját erőt biztosít, 6,5 milliárd forint pedig a Modern városok programból és területfejlesztési forrásokból származik, egyenlő arányban. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az új átkelő egyrészt egyenletesebben osztja el majd el az ipari parkból érkező forgalmat, valamint javítja a Szent Borbála Kórház megközelítését, ahol hamarosan egy 18 milliárd forintos fejlesztési program kezdődik.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, a megye legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása 2023 márciusára készülhet el.

Az A-Híd Zrt. projektvezetőjének tájékoztatása szerint mivel az építkezés alatt biztosítani kell a vasúti fővonalon a közlekedést, az első lépcsőben egy terelő vágány készül el 2021 márciusáig. A beruházás során több mint 800 méteren kétszer 1 sávos út épül, 220 méteres közúti aluljáróval. Készül továbbá egy új szerkezetű, 2 vágány átvezetését biztosító vasúti híd. Az összekötő út 6,5 méter széles lesz, járdával és kerékpárúttal.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

közlekedés

vasút

aluljáró

építkezés

modern városok program