Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

Megkezdték Tatabányán az új vasúti aluljáró építését, amely könnyebbé teheti a városrészek közötti közlekedést. Az aluljáróban egyesített gyalogjárda és kerékpársáv is helyet kap.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétmilliárd forintos beruházással megkezdte egy új vasúti aluljáró építését Tatabányán, mely a város Bánhida és Sárberek részeit köti össze. A várost korábban húsz évig irányító Bencsik János emlékeztetett arra, hogy a városrészek összekötése már a tanácsi időkben napirenden volt, mivel a 15 kilométer hosszú megyeszékhelyet kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. Jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vágányokat, ez jelentősen lassítja a közlekedést.

A beruházáshoz Tatabánya önkormányzata félmilliárd forint saját erőt biztosít, 6,5 milliárd forint pedig a Modern városok programból és területfejlesztési forrásokból származik, egyenlő arányban. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az új átkelő egyrészt egyenletesebben osztja el majd el az ipari parkból érkező forgalmat, valamint javítja a Szent Borbála Kórház megközelítését, ahol hamarosan egy 18 milliárd forintos fejlesztési program kezdődik.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, a megye legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása 2023 márciusára készülhet el.

Az A-Híd Zrt. projektvezetőjének tájékoztatása szerint mivel az építkezés alatt biztosítani kell a vasúti fővonalon a közlekedést, az első lépcsőben egy terelő vágány készül el 2021 márciusáig. A beruházás során több mint 800 méteren kétszer 1 sávos út épül, 220 méteres közúti aluljáróval. Készül továbbá egy új szerkezetű, 2 vágány átvezetését biztosító vasúti híd. Az összekötő út 6,5 méter széles lesz, járdával és kerékpárúttal.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

közlekedés

vasút

aluljáró

építkezés

modern városok program