Befejezték a várva várt útépítést: ez most hatalmas mérföldkő lehet

MTI   
  Megosztom
Befejezték a várva várt útépítést: ez most hatalmas mérföldkő lehet

A több mint 1,5 milliárd forintból megvalósult, közel két kilométer hosszúságú útszakasz a 87-es főút új szakaszaként egy új határátlépési pontot hoz létre Magyarország és Ausztria között.

Csütörtök déltől már egy új határátlépési ponton keresztül, új nyomvonalon haladhat a forgalom Kőszeg és az ausztriai Rőtfalva között - jelentette be Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke Ágh Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével és Básthy Bélával, Kőszeg polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján a beruházás helyszínén. Hende Csaba úgy fogalmazott: a több mint 1,5 milliárd forintból megvalósult, közel két kilométer hosszúságú útszakasz a 87-es főút új szakaszaként egy új határátlépési pontot hoz létre Magyarország és Ausztria között, folytatása pedig osztrák oldalon Rattersdorfot megkerülve közvetlen összeköttetést biztosít a B61-es úttal, amely az S31-es úttal kapcsolódva megkönnyíti az ausztriai és az európai gyorsforgalmi úthálózat elérését.

Az M87-es autóút építésének előkészítése "gőzerővel" folyik, és szintén előkészítés alatt áll a Szombathelyet északkeleti irányban elkerülő út megépítése, amely az M86-os autóút, az M87-es út és a 89-es utat fogja összekötni, elvezetve a bucsi és a kőszegi határátkelőhely felől érkező és az oda irányuló forgalmat. Hende Csaba szerint

Ágh Péter a sajtótájékoztatón felsorolta a Kőszeget és térségét érintő, jelenleg is kivitelezés alatt álló vagy hamarosan megkezdődő fejlesztéseket, megemlítve a Kőszeg és Szombathely közötti vasútvonal korszerűsítését, a kőszegi egyházi ingatlanok 6 milliárd forintos kormányzati támogatással tervezett felújítását, a város belterületi útjainak 3 milliárd forintot igénylő felújítását, illetve kerékpárutak építését.

Az új útszakasz és határátkelési pont megnyitásával egyidőben a régi határátkelőhelyet ideiglenesen lezárták, ugyanakkor az új nyomvonal mentén magyar oldalon a munkálatok tovább folytatódnak, ezért a szakaszon sebességkorlátozást vezetnek be és a koronavírus-járvány miatt a vészhelyzet időszaka alatt a rendőrség határellenőrzést is végez - írta csütörtöki közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Tájékoztatásuk szerint Kőszeg és Rőtfalva között a magyar oldalon 825 méter hosszú szakaszon épült meg az út, amelyből 625 méter új nyomvonalon készült el, a fennmaradó 200 méteren a meglévő 87-es főút régi szakaszát újították fel. 2021. június 30-ig az útépítést végző kivitelezőnek még ki kell építenie egy új útcsatlakozást a régi kőszegi határátkelő felé vezető úthoz, illetve be kell fejeznie a vízelvezető rendszer kiépítését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

útépítés

fejlesztés

közlekedés

kőszeg

ausztria

határ