Épülhet az új szegedi Tisza-híd? Mutatjuk a legfrissebb részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Épülhet az új szegedi Tisza-híd? Mutatjuk a legfrissebb részleteket

Egy új szegedi Tisza-híd is része annak a kormányzati programnak, aminek az előkészítésére 82 milliárd forintot biztosít a kabinet. Az új híd több évtizedes téma a megyeszékhelyen, most az Innovációs és Technológiai Minisztérium lépett egyet előre az ügyben - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, már nagyon régi téma Szegeden, hogy mikor épülhet egy harmadik híd a Tiszán, de eddig nem sok előrelépés történt az ügyben. Most az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jelentett be egy átfogó, országos közút- és hídépítési programot, aminek a része egy új híd is, és a program előkészületei rövidesen elkezdődhetnek.

A minisztérium vasárnap közölte, hogy a kormány 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére. Ezzel hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg. A fejlesztések nagyobb része a közutakra vonatkozik, de ami itt, a megyeszékhelyen fontos, hogy Szolnokon és Szegeden épülhet új híd

- írja a lap.

Az ITM szerint a legújabb kötelezettségvállalás 2021 és 2026 között fedezi a beruházások előkészítésével kapcsolatos költségeket, csak jövőre több mint 26 milliárd forint értékben. A forrás biztosításával a projektek haladásához szükséges következő munkafázis finanszírozása, és így végrehajtása vált lehetővé. Az előkészítés esetleges további ütemeihez, később pedig a kivitelezéshez szükséges forrásokat, újabb kormánydöntésekkel lehet előteremteni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-híd

szeged

építkezés

építés

innovációs technológiai minisztérium