Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

HelloVidék   
  Megosztom
Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

Behúzódtak a városokba a hideg idő beálltával az erdei fülesbaglyok. Kedvenc pihenőhelyeiken több tucatnyit is megfigyelhetünk napközben: Szegeden a Kemes utcában és a Közép fasor végénél vannak most nagy számban - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, minden télen visszatérő vendégei a városnak az erdei fülesbaglyok, amelyeket tavaly az év madarának választottak. A hűvös, hideg időszakban a ragadozók elől behúzódnak a lakott területekre, itt töltik pihenéssel napjaik nagy részét.

Szegeden hagyományosan két nagy csapat jelenik meg: egyik a Kemes utcai panelrengeteg fáin gubbaszt, a másik pedig Újszegeden, egy csendes kis utcában a töltés közelében.

Tokodi Béla, a Magyar Ma­dártani Egyesület munkatársa a lapnak elmondta, az előző évekhez hasonló létszámban figyelhetők meg most is ezek a madarak:ó.

Ötven-száz példány is látható lehet egyszerre. Nappal pihennek, éjszaka pedig a városon kívülre járnak vadászni: szántóföldeken és erdei tisztásokon gyűjtik be rágcsálókból álló táplálékukat. A csupasz ágakon könnyen észrevehetők, így kisebbfajta látványosságnak számítanak. Szerencsére az emberek többsége kedveli őket, így békén is hagyják őket. A tollas vendégek a költési időszakig maradnak. Hacsak az időjárás nem keményít be, február végére már szétszóródnak, hogy párt és költőhelyet találjanak a városon kívül. Előtte azonban ismét megszámolják majd őket: a különleges program, amelyhez bárki csatlakozhat, hamarosan kezdődik

- meséli a szakember.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

baglyok

pihenőhely

szeged

kemes utca

közép fasor

város

hideg

időjárás