Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

HelloVidék   
  Megosztom
Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

Behúzódtak a városokba a hideg idő beálltával az erdei fülesbaglyok. Kedvenc pihenőhelyeiken több tucatnyit is megfigyelhetünk napközben: Szegeden a Kemes utcában és a Közép fasor végénél vannak most nagy számban - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, minden télen visszatérő vendégei a városnak az erdei fülesbaglyok, amelyeket tavaly az év madarának választottak. A hűvös, hideg időszakban a ragadozók elől behúzódnak a lakott területekre, itt töltik pihenéssel napjaik nagy részét.

Szegeden hagyományosan két nagy csapat jelenik meg: egyik a Kemes utcai panelrengeteg fáin gubbaszt, a másik pedig Újszegeden, egy csendes kis utcában a töltés közelében.

Tokodi Béla, a Magyar Ma­dártani Egyesület munkatársa a lapnak elmondta, az előző évekhez hasonló létszámban figyelhetők meg most is ezek a madarak:ó.

Ötven-száz példány is látható lehet egyszerre. Nappal pihennek, éjszaka pedig a városon kívülre járnak vadászni: szántóföldeken és erdei tisztásokon gyűjtik be rágcsálókból álló táplálékukat. A csupasz ágakon könnyen észrevehetők, így kisebbfajta látványosságnak számítanak. Szerencsére az emberek többsége kedveli őket, így békén is hagyják őket. A tollas vendégek a költési időszakig maradnak. Hacsak az időjárás nem keményít be, február végére már szétszóródnak, hogy párt és költőhelyet találjanak a városon kívül. Előtte azonban ismét megszámolják majd őket: a különleges program, amelyhez bárki csatlakozhat, hamarosan kezdődik

- meséli a szakember.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

baglyok

pihenőhely

szeged

kemes utca

közép fasor

város

hideg

időjárás