Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

HelloVidék   
  Megosztom
Különös lakókkal bővült Szeged: minden télen visszatérő vendégei a városnak

Behúzódtak a városokba a hideg idő beálltával az erdei fülesbaglyok. Kedvenc pihenőhelyeiken több tucatnyit is megfigyelhetünk napközben: Szegeden a Kemes utcában és a Közép fasor végénél vannak most nagy számban - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, minden télen visszatérő vendégei a városnak az erdei fülesbaglyok, amelyeket tavaly az év madarának választottak. A hűvös, hideg időszakban a ragadozók elől behúzódnak a lakott területekre, itt töltik pihenéssel napjaik nagy részét.

Szegeden hagyományosan két nagy csapat jelenik meg: egyik a Kemes utcai panelrengeteg fáin gubbaszt, a másik pedig Újszegeden, egy csendes kis utcában a töltés közelében.

Tokodi Béla, a Magyar Ma­dártani Egyesület munkatársa a lapnak elmondta, az előző évekhez hasonló létszámban figyelhetők meg most is ezek a madarak:ó.

Ötven-száz példány is látható lehet egyszerre. Nappal pihennek, éjszaka pedig a városon kívülre járnak vadászni: szántóföldeken és erdei tisztásokon gyűjtik be rágcsálókból álló táplálékukat. A csupasz ágakon könnyen észrevehetők, így kisebbfajta látványosságnak számítanak. Szerencsére az emberek többsége kedveli őket, így békén is hagyják őket. A tollas vendégek a költési időszakig maradnak. Hacsak az időjárás nem keményít be, február végére már szétszóródnak, hogy párt és költőhelyet találjanak a városon kívül. Előtte azonban ismét megszámolják majd őket: a különleges program, amelyhez bárki csatlakozhat, hamarosan kezdődik

- meséli a szakember.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bagoly

baglyok

pihenőhely

szeged

kemes utca

közép fasor

város

hideg

időjárás