Kerékpárút fejlesztés kezdődik Szegeden: mutatjuk, mely szakaszon folynak munkálatok tavasztól

HelloVidék   
  Megosztom
Kerékpárút fejlesztés kezdődik Szegeden: mutatjuk, mely szakaszon folynak munkálatok tavasztól

3,7 kilométer – csupán ennyi hiányzik ahhoz, hogy életveszély nélkül el lehessen jutni biciklivel Szegedről Bordányba vagy onnan a megyeszékhelyre. Úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy teljes legyen a kerékpárút, tavasszal megkezdődik a hiánypótló beruházás - írta meg a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, ,ég három évvel ezelőtt nyert forrást a szegedi önkormányzat a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárút szegedi szakaszának megépítésére, de hiába volt meg a pénz, nem találtak megfelelő kivitelezőt a közbeszerzési eljárásokon, mert minden jelentkező túlságosan magas árajánlatot tett. Erre idén megoldás született, a szegedi városrész képviselője, Mihálffy Béla arról számolt be, megvan a nyertes pályázó, aki megépíti a 3,7 kilométer hosszú bicikliutat. A hírt megerősítette a beruházást koordináló városi cég, a Szegedi Pólus Fejlesztési Nkft. is.

A lap kérdésére elmondták, a nyertes cég a sándorfalvi Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. lett, az építkezést várhatóan márciusban vagy áprilisban tudják megkezdeni. Beszámoltak arról is, hogy összesen 340 millió forint európai uniós és 84 millió forint önkormányzati forrást költenek a munkálatokra, ami egyébként része a város kerékpárúthálózat-­fejlesztési programjának.

Mihálffy Béla hozzátette, nemcsak az új szakasz készül el, hanem a Dorozsmától Sziksósig tartó kerékpárutat is renoválják, valamint a biztonságos közlekedés érdekében forgalomtechnikai beavatkozás is történik, hiszen átvezetik a kerékpárutat a dorozsmai templomnál lévő körforgalmú csomóponton, és így tesznek a vasúti átjáró után is, a gyalogátkelővel párhuzamosan.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

kerékpáros útvonal

szeged

bordány