Kerékpárút fejlesztés kezdődik Szegeden: mutatjuk, mely szakaszon folynak munkálatok tavasztól

HelloVidék   
  Megosztom
Kerékpárút fejlesztés kezdődik Szegeden: mutatjuk, mely szakaszon folynak munkálatok tavasztól

3,7 kilométer – csupán ennyi hiányzik ahhoz, hogy életveszély nélkül el lehessen jutni biciklivel Szegedről Bordányba vagy onnan a megyeszékhelyre. Úgy tűnik, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy teljes legyen a kerékpárút, tavasszal megkezdődik a hiánypótló beruházás - írta meg a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, ,ég három évvel ezelőtt nyert forrást a szegedi önkormányzat a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárút szegedi szakaszának megépítésére, de hiába volt meg a pénz, nem találtak megfelelő kivitelezőt a közbeszerzési eljárásokon, mert minden jelentkező túlságosan magas árajánlatot tett. Erre idén megoldás született, a szegedi városrész képviselője, Mihálffy Béla arról számolt be, megvan a nyertes pályázó, aki megépíti a 3,7 kilométer hosszú bicikliutat. A hírt megerősítette a beruházást koordináló városi cég, a Szegedi Pólus Fejlesztési Nkft. is.

A lap kérdésére elmondták, a nyertes cég a sándorfalvi Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. lett, az építkezést várhatóan márciusban vagy áprilisban tudják megkezdeni. Beszámoltak arról is, hogy összesen 340 millió forint európai uniós és 84 millió forint önkormányzati forrást költenek a munkálatokra, ami egyébként része a város kerékpárúthálózat-­fejlesztési programjának.

Mihálffy Béla hozzátette, nemcsak az új szakasz készül el, hanem a Dorozsmától Sziksósig tartó kerékpárutat is renoválják, valamint a biztonságos közlekedés érdekében forgalomtechnikai beavatkozás is történik, hiszen átvezetik a kerékpárutat a dorozsmai templomnál lévő körforgalmú csomóponton, és így tesznek a vasúti átjáró után is, a gyalogátkelővel párhuzamosan.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

kerékpáros útvonal

szeged

bordány