Magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés: mutatjuk, hol lehet kerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés: mutatjuk, hol lehet kerülni

Az Útinform arra figyelmeztet, hogy érdemes megtervezni az útvonalat azoknak, akik a hidak felé utaznak.

Mint írják, a Tisza felső szakaszán, Balsa és Kenézlő között, Tímár és Zalkod között, Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszadob és Tiszalúc között, valamint Tiszacsege és Ároktő között a magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés!

A folyó középső szakaszán, Nagyrév és Tiszabög között szintén az áradás miatt nincs kompközlekedés.

A folyó alsó szakaszán Csongrád és Csépa között ugyancsak megemelkedett a vízszint, leállt a komp, helyette dereglyével biztosítják a személyátkelést, 7.00 órától 16.30-ig, óránként. Mindszent és Baks között is szünetel az átkelés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tiszalök révhez vezető utat a Tisza magas vízállása miatt lezárták az 1-es km-nél (36314-es jelű út).

A Sajó áradása miatt több útszakaszt is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

  • zárva tartják a 35-ös főút felől a Kesznyétenre vezető utat, így Tiszaújvárosba csak 40 km-es kerülővel, a Kiscsécs - Köröm - Bőcs - Sajólád - Muhi - Nagycsécs - Tiszaújváros útvonalon lehet eljutni. (36107-es út)
  • Továbbra sem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető út, ezért Múcsony felé kell kerülni. (2603-es út)
  • Muhi és Köröm között sem jár a komp. (3601-es út)

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

hidek

komp

kompátkelés

szünet

magas vízállás

tisza

tímár

tivadar

zalkod

tiszatardos

tiszalök

tiszadob

tiszalúc

tiszacsege

ároktő