Magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés: mutatjuk, hol lehet kerülni

HelloVidék   
  Megosztom
Magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés: mutatjuk, hol lehet kerülni

Az Útinform arra figyelmeztet, hogy érdemes megtervezni az útvonalat azoknak, akik a hidak felé utaznak.

Mint írják, a Tisza felső szakaszán, Balsa és Kenézlő között, Tímár és Zalkod között, Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszadob és Tiszalúc között, valamint Tiszacsege és Ároktő között a magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés!

A folyó középső szakaszán, Nagyrév és Tiszabög között szintén az áradás miatt nincs kompközlekedés.

A folyó alsó szakaszán Csongrád és Csépa között ugyancsak megemelkedett a vízszint, leállt a komp, helyette dereglyével biztosítják a személyátkelést, 7.00 órától 16.30-ig, óránként. Mindszent és Baks között is szünetel az átkelés.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tiszalök révhez vezető utat a Tisza magas vízállása miatt lezárták az 1-es km-nél (36314-es jelű út).

A Sajó áradása miatt több útszakaszt is lezártak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:

  • zárva tartják a 35-ös főút felől a Kesznyétenre vezető utat, így Tiszaújvárosba csak 40 km-es kerülővel, a Kiscsécs - Köröm - Bőcs - Sajólád - Muhi - Nagycsécs - Tiszaújváros útvonalon lehet eljutni. (36107-es út)
  • Továbbra sem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető út, ezért Múcsony felé kell kerülni. (2603-es út)
  • Muhi és Köröm között sem jár a komp. (3601-es út)

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

hidek

komp

kompátkelés

szünet

magas vízállás

tisza

tímár

tivadar

zalkod

tiszatardos

tiszalök

tiszadob

tiszalúc

tiszacsege

ároktő