Rossz hír a túrázóknak: Írottkő elesett a magyarok számára

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a túrázóknak: Írottkő elesett a magyarok számára

Rossz hír a magyar kirándulóknak: Írottkő kilátója csak az osztrák turisták számára látogatható zavartalanul.

A koronavírus-járvány azokat is a természetbe csábítja, akik korábban nem voltak nagy túrázók, de most egyéb lehetőségek híján visszataláltak a természethez.

Igen ám, csakhogy pár napja a magyarok előtt határozatlan időre lezárták osztrák szomszédaink a kilátót. A koronavírus-járvány miatti szigorítások hatására szalaggal kerítették körbe, így jelezve a határt, és fegyveres katonák őrzik a helyet, írja a nyugat.hu.

A 882 méter magas csúcson álló látványosság nagyobbik része Ausztriához tartozik, ráadásul a bejárata az osztrák oldalra esik. Úgy tűnik, Ausztria nagyon komolyan veszi a beutazási szigorításokat az országba, aminek ez a népszerű kirándulóhely is áldozatul esett – a magyar turisták számára legalábbis. Az osztrák kirándulók továbbra is látogathatják a helyet.

Aki mégis szeretne feljutni a kilátóba, 72 óránál nem régebbi negatív teszt birtokában megteheti, de jóval bonyolultabban, nem a zöldhatáron át, ami korábban is tilos volt elvileg a járvány kitörése óta, de senki nem ellenőrizte. A tagállamok közötti határt csak a hivatalos átkelőknél szabad átlépni a negatív Covid-teszttel. Az osztrák katonák néhány napja visszafordítják a magyar kirándulókat a kilátótól.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás belföldön

utazás

kőszegi hegység

kőszeg

Írottkő

ausztria

kilátó

koronavírus

szigorítás