Rossz hír a túrázóknak: Írottkő elesett a magyarok számára

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a túrázóknak: Írottkő elesett a magyarok számára

Rossz hír a magyar kirándulóknak: Írottkő kilátója csak az osztrák turisták számára látogatható zavartalanul.

A koronavírus-járvány azokat is a természetbe csábítja, akik korábban nem voltak nagy túrázók, de most egyéb lehetőségek híján visszataláltak a természethez.

Igen ám, csakhogy pár napja a magyarok előtt határozatlan időre lezárták osztrák szomszédaink a kilátót. A koronavírus-járvány miatti szigorítások hatására szalaggal kerítették körbe, így jelezve a határt, és fegyveres katonák őrzik a helyet, írja a nyugat.hu.

A 882 méter magas csúcson álló látványosság nagyobbik része Ausztriához tartozik, ráadásul a bejárata az osztrák oldalra esik. Úgy tűnik, Ausztria nagyon komolyan veszi a beutazási szigorításokat az országba, aminek ez a népszerű kirándulóhely is áldozatul esett – a magyar turisták számára legalábbis. Az osztrák kirándulók továbbra is látogathatják a helyet.

Aki mégis szeretne feljutni a kilátóba, 72 óránál nem régebbi negatív teszt birtokában megteheti, de jóval bonyolultabban, nem a zöldhatáron át, ami korábban is tilos volt elvileg a járvány kitörése óta, de senki nem ellenőrizte. A tagállamok közötti határt csak a hivatalos átkelőknél szabad átlépni a negatív Covid-teszttel. Az osztrák katonák néhány napja visszafordítják a magyar kirándulókat a kilátótól.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás belföldön

utazás

kőszegi hegység

kőszeg

Írottkő

ausztria

kilátó

koronavírus

szigorítás