Szörnyű vasúti tragédia: szerelvények siklottak ki Újfehértónál

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű vasúti tragédia: szerelvények siklottak ki Újfehértónál

Kedd délután tragikus kimenetelű vasúti baleset történt Újfehértó határában. A húsz utas közül többen megsérültek, a traktorvezető a helyszínen életét vesztette.

A halálos vasúti balesetet egy mezőgazdasági traktor okozta, előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött, írja a szon.hu

Kedd délután 15:30-kor egy Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban történt a baleset. Az átjáróban egy traktor próbált áthaladni, amikor összeütközött egy Debrecen felől, Nyíregyháza felé közlekedő személyvonattal. Az ütközés következtében átsodródott a másik sínpályára, ahol az ellenkező irányba tartó, másik személyvonatnak csapódott. Az ütközés során az egyik vonat kisiklott. A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. A ttragikus balesetben a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette.

A helyszínen tíz egységünk dolgozott, összesen harminckilenc tűzoltó érkezett Nyíregyházáról, Újfehértóról, Nyíradonyból, Debrecenből és Hajdúnánásról. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is jelen volt. A beavatkozók a műszaki mentést elvégezték, átvizsgálták a szerelvényeket, valamint segítettek a vonaton utazóknak biztonságban elhagyni a baleset helyszínét

– mondta el a portálnak Rutkai-Dér Vivien tűzoltó hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd, olvasható a Mávinform oldalán.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

vonat közlekedés

baleset

katasztrófa

halálozási adatok

újfehértó