Szörnyű vasúti tragédia: szerelvények siklottak ki Újfehértónál

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű vasúti tragédia: szerelvények siklottak ki Újfehértónál

Kedd délután tragikus kimenetelű vasúti baleset történt Újfehértó határában. A húsz utas közül többen megsérültek, a traktorvezető a helyszínen életét vesztette.

A halálos vasúti balesetet egy mezőgazdasági traktor okozta, előbb egy személyvonattal, majd egy szemből érkező másik szerelvénnyel is ütközött, írja a szon.hu

Kedd délután 15:30-kor egy Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban történt a baleset. Az átjáróban egy traktor próbált áthaladni, amikor összeütközött egy Debrecen felől, Nyíregyháza felé közlekedő személyvonattal. Az ütközés következtében átsodródott a másik sínpályára, ahol az ellenkező irányba tartó, másik személyvonatnak csapódott. Az ütközés során az egyik vonat kisiklott. A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. A ttragikus balesetben a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette.

A helyszínen tíz egységünk dolgozott, összesen harminckilenc tűzoltó érkezett Nyíregyházáról, Újfehértóról, Nyíradonyból, Debrecenből és Hajdúnánásról. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is jelen volt. A beavatkozók a műszaki mentést elvégezték, átvizsgálták a szerelvényeket, valamint segítettek a vonaton utazóknak biztonságban elhagyni a baleset helyszínét

– mondta el a portálnak Rutkai-Dér Vivien tűzoltó hadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd, olvasható a Mávinform oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

vonat közlekedés

baleset

katasztrófa

halálozási adatok

újfehértó