Durván rekordot döntött a balatoni hajózás: forgalmasan indult a május

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Durván rekordot döntött a balatoni hajózás: forgalmasan indult a május

Nem semmi forgalmat bonyolítottak az első májusi hétvégén a Balatonon. Csaknem 15 ezer utas vette igénybe a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. szolgáltatásait az első májusi hétvégén, a településeket összekötő menetrendi járatokon és a sétahajókon május 1-jén és 2-án összesen 4400-an utaztak.

A legnagyobb forgalom Fonyód és Badacsony között volt, a két nap alatt együttesen 3500 utast szállították a hajózási cég katamaránjai – áll a hajózási társaság friss közleményében. A Bahart beszámolója szerint május első hétvégéjén, az anyák napi ünnep és több járvány miatti korlátozás lazulása mellett rekordot döntött a kompközlekedés.

Május 1-jén, Szántódrév és Tihanyrév között csaknem nyolcezren utaztak, 900-an a kerékpárjukat is magukkal vitték, az átkelő hajók együttesen 2500 személygépkocsit szállítottak a két tóparti nyaralóváros között. A vasárnapi forgalommal együtt pedig már megközelítően tízezer személy és 3500 gépjármű vette igénybe a kompokat.

A következő hétvége, amelyen ugyancsak jelentős forgalommal kalkulál a közlekedési társaság, május 22-én és 23-án várható, ugyanis 22-én ünneplik a balatoni hajózás 175. évfordulóját, amelyre a Bahart látványos eseményekkel és felújított hajókkal várja az érdeklődőket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bahart

kikötő

balaton

hajózás

hajózási szezon