Durván rekordot döntött a balatoni hajózás: forgalmasan indult a május

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Durván rekordot döntött a balatoni hajózás: forgalmasan indult a május

Nem semmi forgalmat bonyolítottak az első májusi hétvégén a Balatonon. Csaknem 15 ezer utas vette igénybe a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. szolgáltatásait az első májusi hétvégén, a településeket összekötő menetrendi járatokon és a sétahajókon május 1-jén és 2-án összesen 4400-an utaztak.

A legnagyobb forgalom Fonyód és Badacsony között volt, a két nap alatt együttesen 3500 utast szállították a hajózási cég katamaránjai – áll a hajózási társaság friss közleményében. A Bahart beszámolója szerint május első hétvégéjén, az anyák napi ünnep és több járvány miatti korlátozás lazulása mellett rekordot döntött a kompközlekedés.

Május 1-jén, Szántódrév és Tihanyrév között csaknem nyolcezren utaztak, 900-an a kerékpárjukat is magukkal vitték, az átkelő hajók együttesen 2500 személygépkocsit szállítottak a két tóparti nyaralóváros között. A vasárnapi forgalommal együtt pedig már megközelítően tízezer személy és 3500 gépjármű vette igénybe a kompokat.

A következő hétvége, amelyen ugyancsak jelentős forgalommal kalkulál a közlekedési társaság, május 22-én és 23-án várható, ugyanis 22-én ünneplik a balatoni hajózás 175. évfordulóját, amelyre a Bahart látványos eseményekkel és felújított hajókkal várja az érdeklődőket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bahart

kikötő

balaton

hajózás

hajózási szezon