Fillérekért utazhatjuk körbe a Balatont: így spórolhatunk a kedvezményes jegyekkel

HelloVidék   
  Megosztom
Fillérekért utazhatjuk körbe a Balatont: így spórolhatunk a kedvezményes jegyekkel

Mától újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók: a Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata az eddigieknél még több helyközi buszjáratra és vasúti vonalszakaszra lesz érvényes. A szintén egy vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatunk.

Idén nyáron már busszal is körbeutazhatjuk a Balatont kedvezményesen. A MÁV-Volán-csoport újabb szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően május 15-től újabb jegytípusok közül választhatnak a Balaton környékére látogatók. A Balaton24 és a Balaton72 jegyek Duo változata az eddigieknél még több helyközi buszjáratra és vasúti vonalszakaszra lesz érvényes. A szintén egy vagy három napig érvényes jegyekkel a Balaton menti vasútvonalakon túl a tó térségében 123 település között közlekedő Volánbuszokon is utazhatunk.

Május 15-én debütál a Balaton24 Duo és Balaton72 Duo. A korábbiakon túl Fonyód-Lengyeltóti között is vonatozhatunk, a Volánbusz járatain pedig további 123 település között helyközi forgalomban közlekedő autóbuszokon vehető igénybe a személyszállítási szolgáltatás.

A vasúttársaság tavaly nyáron szezonális jelleggel vezette be a Balaton24 és Balaton72 jegytípust, amely 24 illetve 72 óráig korlátlan utazást biztosított a tó körüli vasútvonalon, egyúttal a Volánbusz járatain is használható volt Balatonfüred és Tihany között. Az új jegytípus nagyon népszerűnek bizonyult, a MÁV-START legkedveltebb nyári jegyterméke lett, 2020-ban közel 17 ezren vásároltak ilyet. Idén május 1-jétől érhetőek el újra a Balaton24 és Balaton72 jegyek, amelyek adott időszakra korlátlan utazást biztosítanak a Balatonnál közlekedő vonatokon, a Tapolca-Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is. Az eladási mutatók most is azt bizonyítják, hogy az utasok számára jó alternatívát kínál a MÁV-Volán-csoport közös jegye, május 1. óta már több mint 400 darabot értékesítettek belőle.

A MÁV-Volán-csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy a fennálló járványhelyzetnek megfelelően, biztonságos közlekedési módot biztosítson utasainak, folyamatosan fertőtleníti a vonatokat, autóbuszokat és létesítményeket, munkatársait ellátja a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. Továbbra is kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése mind közlekedési járműveken, valamint az állomásokon és megállóhelyeken is.

A Balaton24 és Balaton72 jegyek újbóli bevezetése hozzájárul a belföldi turizmus fellendüléséhez, valamint lehetővé teszi a többszöri jegyvásárlásból eredő kontaktusok számának csökkentését is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

utazás

volánbusz

vasút

máv

menetrendek

menetjegy

körút

balatoni szezon

vonatozás

vonatok

buszok