Kitiltják az autókat a sétányról: estétől csak gyalogosok közlekedhetnek itt Siófokon

HelloVidék   
  Megosztom
Kitiltják az autókat a sétányról: estétől csak gyalogosok közlekedhetnek itt Siófokon

Siófokon életbe lépett a közterületi behajtási rendelet: este nyolc és reggel hat óra között senki nem közlekedhet a Petőfi sétányon autóval az üdülővendégek védelme érdekében. Aki a tilalmat megszegi, legalább harmincezer forintos bírságra számíthat.

Életbe lépett Siófokon a közterületi behajtási rendelet, ami szabályozza a Petőfi sétány közlekedését, és a célja a gyalogosok, az üdülővendégek védelme, a balesetek elkerülése, írja az infostart.hu.

A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. Az itt üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében két szabad sávot is biztosított nekik az önkormányzat: bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között a sétányra. A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni vagy gépjárművel tartózkodni.

Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül, a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szab ki mérlegelési lehetőség nélkül, de közigazgatási eljárást is kezdeményezhet a gépjármű vezetőjével vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele jelenleg 30 ezer forint.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

siófok

petőfi sétány

rendelet

közterület

tiltás

tilalom

bírság

utazás belföldön

üdülővendégek

turisták

gépjármű